- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Ερντογάν θα συζητήσει με τον Τραμπ την αγορά Patriot
Οι δύο ηγέτες στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Ο Ερντογάν δήλωσε στο Reuters ότι συζήτησε την αγορά Patriots σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ πριν από δύο εβδομάδες και θα συνεχίσει την συζήτηση.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ότι θα συζητήσει την αγορά αμερικανικών πυραύλων Patriot με τον Ντόναλντ Τραμπ αυτό τον μήνα, τονίζοντας ότι η προσωπική του σχέση με τον Αμερικανό ομόλογό του μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί η κρίση που έχει προκαλέσει στις σχέσεις των δύο χωρών η αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων.
Η αγορά των S-400 από την Τουρκία ήγειρε τον Ιούλιο την προοπτική επιβολής κυρώσεων από τις ΗΠΑ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε πως έληξε η προσφορά πώλησης στην Άγκυρα του αμερικανικού αμυντικού συστήματος Patriot της εταιρείας Raytheon.
Εντούτοις, ο Ερντογάν δήλωσε στο Reuters ότι συζήτησε την αγορά Patriots σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ πριν από δύο εβδομάδες και θα συνεχίσει την συζήτηση αυτή όταν συναντηθούν οι δύο ηγέτες στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα.
«Είπα όποιο πακέτο των… S-400 αποκτήσουμε, μπορούμε να αγοράσουμε από εσάς ένα συγκεκριμένο αριθμό Patriots», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στο Reuters. «Αλλά τόνισα πως πρέπει να δούμε προυποθέσεις που τουλάχιστον θα ταιριάζουν με τους S-400».
«Εκείνος είπε: ‘Είσαι σοβαρός;’. Εγώ απάντησα: ‘Ναι’», επισήμανε ο Ερντογάν, προσθέτοντας πως είπε στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο ότι θα συζητήσουν το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες όταν συναντηθούν.
Σε ερώτηση κατά πόσον θα ζητήσει επίσης από τον Αμερικανό πρόεδρο να αποτρέψει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ από το να επιβάλει ένα βαρύ πρόστιμο στην κρατική τράπεζα της Τουρκίας Halkbank για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν, ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε πως είναι βέβαιος ότι μπορούν να αποφύγουν ένα τέτοιο «λάθος», επικαλούμενος αυτό που ανέφερε πως «ένα διαφορετικό είδος εμπιστοσύνης» που έχουν οι δύο άνδρες.
«Κατά την άποψή μου μια χώρα όπως οι ΗΠΑ δεν θέλουν να βλάψουν άλλο την σύμμαχο Τουρκία. Αυτή δεν είναι μια λογική συμπεριφορά» τόνισε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επαινεί τη «γενναιότητα» των συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά τις αντιδράσεις
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.