Κοσμος

Οι ΗΠΑ πρόσφεραν εκατομμύρια στον καπετάνιο του Adrian Darya 1

Για να τους παραδώσει το ιρανικό τάνκερ και να το κατασχέσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεξαμενόπλοιο Adrian Darya
Δεξαμενόπλοιο Adrian Darya / © EPA/A. CARRASCO RAGEL

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι πρόσφερε αμοιβή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στον καπετάνιο του ιρανικού δεξαμενόπλοιου Adrian Darya 1.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε ότι πρόσφερε αμοιβή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στον καπετάνιο του ιρανικού δεξαμενόπλοιου Adrian Darya 1, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της διπλωματικής κρίσης μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο επικεφαλής του τμήματος Iran Action Group, Μπράιαν Χουκ, έστειλε μέιλ στον καπετάνιο του ιρανικού τάνκερ για να το οδηγήσει σε σημείο που θα μπορούσαν να το κατασχέσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Την προσφορά είχαν αποκαλύψει την Τετάρτη οι Financial Times. Το email στον καπετάνιο εστάλη πριν από την επιβολή κυρώσεων στο πλοίο (την περασμένη εβδομάδα), αναφέρει το δημοσίευμα.

«Γράφω μεταφέροντας καλά νέα», έλεγε το μήνυμα το οποίο ζητούσε από τον καπετάνιο να οδηγήσει το τάνκερ σε σημείο από όπου θα μπορούσαν να το ακινητοποιήσουν οι αμερικανικές Αρχές. Υπήρχε μάλιστα και τηλέφωνο για τις απαραίτητες διευκρινίσεις, σε περίπτωση που το πλήρωμα θεωρούσε ότι πρόκειται για φάρσα.

Ο πλοίαρχος, όπως αναφέρει το BBC, αγνόησε τα email. Επειτα από αυτό, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις και στον ίδιο. Το πλοίο εδώ και ημέρες περιφέρεται στην ανατολική Μεσόγειο. Το τελευταίο στίγμα που καταγράφει το Marine Traffic είναι από τις 2 Σεπτεμβρίου μεταξύ Λιβάνου και Κύπρου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.