- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπριζίτ Μακρόν: Muito obrigada, Βραζιλία (video)
Το πορτογαλικό «ευχαριστώ» της πρώτης κυρίας της Γαλλίας στους Βραζιλιάνους και τις Βραζιλιάνες
Γαλλία: Η Μπριζίτ Μακρόν ευχαρίστησε τους Βραζιλιάνους που την στήριξαν μετά τα προσβλητικά σχόλια του προέδρου τους σε βάρος της.
Η σύζυγος του προέδρου της Γαλλίας, η Μπριζίτ Μακρόν, ευχαρίστησε τους Βραζιλιάνους που της εξέφρασαν την υποστήριξή τους μετά τα προσβλητικά σχόλια που έκανε σε βάρος της ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.
«Θα ήθελα απλώς να πω (...) δυο λόγια στους Βραζιλιάνους και τις Βραζιλιάνες, στα πορτογαλικά: muito obrigada» (σ.σ. σας ευχαριστώ πολύ), είπε η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν.
«Οι καιροί αλλάζουν. Υπάρχουν κάποιοι που βρίσκονται ήδη πάνω στο τρένο της αλλαγής, οι γυναίκες είναι εκεί, όπως κι εσείς που σχεδόν όλοι το καταλάβατε, κύριοι. Όχι όμως όλοι: κάποιοι είναι στην αποβάθρα και είμαι σίγουρη ότι δεν θα αργήσουν να ανέβουν στο τρένο», πρόσθεσε, δηλώνοντας «πολύ συγκινημένη» από την υποστήριξη που της εξέφρασαν οι Βραζιλιάνοι.
Η δήλωση αυτή έγινε στο περιθώριο των εγκαινίων ενός μουσείου στο Αζινκούρ.
Τα σχόλια του Μπολσονάρου για την Μπριζίτ Μακρόν οδήγησαν τον Γάλλο πρόεδρο να δηλώσει μπροστά στις κάμερες, να αποκτήσει ο λαός της Βραζιλίας «πολύ γρήγορα έναν πρόεδρο που θα είναι αντάξιος με τις περιστάσεις».
Την Τετάρτη, ο Μπολσονάρου διέγραψε τις αναρτήσεις του στο Facebook που αφορούσαν τη σύζυγο του Μακρόν «για να μην παρερμηνευθούν», όπως είπε ο εκπρόσωπός του. Στο μεταξύ όμως, στο Twitter, υπό το χάσταγκ #DisculpaBrigitte ("Συγνώμη Μπριζίτ") πολλοί χρήστες είχαν εκφράσει την ντροπή τους για τα σχόλια αυτά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.