Κοσμος

Νέα Υόρκη: Πυροτεχνουργοί βρήκαν χύτρες σε σταθμό του μετρό (εικόνες)

Συναγερμός στο Κάτω Μανχάταν μέχρι να διαπιστωθεί ότι τελικά στο εσωτερικό τους δεν υπήρχαν εκρηκτικά - Εντοπίστηκε και τρίτο σκεύος στον δρόμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
police-vehicle-new-yoirk.gif
© Pixabay

Δύο χύτρες ταχύτητας εντόπισαν πυροτεχνουργοί σε πολυσύχναστο σταθμό του μετρό στη Νέα Υόρκη.

Δεν βρέθηκε κάτι επικίνδυνο στα δύο ύποπτα δέματα που προκάλεσαν νωρίτερα την εκκένωση ενός από τους πιο πολυσύχναστους συγκοινωνιακούς κόμβους στη Νέα Υόρκη εν ώρα αιχμής. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, επί της οδού Φούλτον στο Κάτω Μανχάταν είχαν εντοπιστεί δύο χύτρες ταχύτητας. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και πυροσβεστικά οχήματα. Στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο πυροτεχνουργών, το οποίο διαπίστωσε ότι τα μαγειρικά σκεύη δεν περιείχαν εκρηκτικά.

«ΔΕΝ είναι εκρηκτικοί μηχανισμοί», έγραψε στο Twitter το γραφείο αντιτρομοκρατίας του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης. «Αξιωματικοί (της υπηρεσίας) εξακολουθούν να σαρώνουν την περιοχή των σταθμών του μετρό για καθαρά προληπτικούς λόγους», προστίθεται στο μήνυμα.

Ο σταθμός της οδού Φούλτον βρίσκεται κοντά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και εξυπηρετεί περίπου 12 γραμμές του μετρό. Οι αρχές προειδοποίησαν τους επιβάτες για το ενδεχόμενο καθυστερήσεων στα δρομολόγια λόγω του συμβάντος.

 

 

Βρέθηκε και τρίτο σκεύος

Όπως ανακοινώθηκε, βρέθηκε και ένα τρίτο μαγειρικό σκεύος σε δρόμο του Μανχάταν. Το σημείο αποκλείστηκε από αστυνομικούς. Και σε αυτήν την περίπτωση, δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο στο εσωτερικό.

 

 

Νέα Υόρκη: Οι δύο χύτρες ταχύτητας που βρέθηκαν σε σταθμό του μετρό και η τρίτη στη μέση του δρόμου
Νέα Υόρκη: Οι δύο χύτρες ταχύτητας που βρέθηκαν σε σταθμό του μετρό και η τρίτη στη μέση του δρόμου/©Twitter

Το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βοστόνη

Η υπόθεση ξύπνησε μνήμες από τα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν το 2013 στον Μαραθώνιο της Βοστόνης. Τότε, οι αδελφοί Τσαρνάεφ είχαν σκορπίσει τον θάνατο με αυτοσχέδιους μηχανισμούς, οι οποίοι αποτελούνταν από χύτρες ταχύτητας με εκρηκτικά και μεταλλικά αντικείμενα (βίδες, καρφιά). Η υπόθεση έχει γίνει και κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστές τους Κέβιν Μπέικον, Μαρκ Γουόλμπεργκ και Τζον Γκούντμαν).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ