- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Οικολόγοι σταμάτησαν τρένο με αυτοκίνητα της Volkswagen
Αρκετοί διαδηλωτές είχαν δεθεί στις σιδηροτροχιές
Ακτιβιστές σταμάτησαν για λίγη ώρα στην πόλη Βόλφσμπουργκ της βόρειας Γερμανίας εμπορευματικό συρμό που μετέφερε οχήματα της Volkswagen.
Ακτιβιστές σταμάτησαν για λίγη ώρα στην πόλη Βόλφσμπουργκ της βόρειας Γερμανίας εμπορευματικό συρμό που μετέφερε οχήματα της Volkswagen, εξηγώντας πως είχαν σκοπό απλά να επιβραδύνουν την παραγωγή της γιγαντιαίας γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Το τρένο δεν βρισκόταν ακόμη στο δημόσιο σιδηροδρομικό δίκτυο, κινείτο σε σιδηροτροχιές της γραμμής τροφοδοσίας της Φολκσβάγκεν, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Περίπου δεκαπέντε αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο, αλλά δεν διαπίστωσαν ότι υπήρχε λόγος να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν τους ακτιβιστές. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε ότι στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν περίπου σαράντα άνθρωποι.
Αρκετοί διαδηλωτές είχαν δεθεί στις σιδηροτροχιές που συνδέουν τη μονάδα παραγωγής της VW με τον σταθμό Φάλερσλεμπεν, αναγκάζοντας το τρένο να σταματήσει πάνω σε γέφυρα που συνδέει τις δύο όχθες ενός ποταμού.
Αργότερα, η αστυνομία ανέφερε ότι οι ακτιβιστές που κατέβηκαν από τη γέφυρα περισυνελέγησαν από ταχύπλοο της ακτοφυλακής.
Εκπρόσωπος της Deutsche Bahn, της δημόσιας επιχείρησης των γερμανικών σιδηροδρόμων, διαβεβαίωσε ότι δεν προκλήθηκε «καμία ζημιά» στις σιδηροτροχιές.
Ένας από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση εξήγησε ότι οι ακτιβιστές ανήκουν σε διάφορες οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος και είχαν σκοπό να καθυστερήσουν τον κύκλο της παραγωγής της εταιρείας.
Η κινητοποίηση δεν στρεφόταν αποκλειστικά εναντίον της Φολκσβάγκεν, αλλά της αυτοκινητοβιομηχανίας γενικά, είπαν διαδηλωτές, καθώς ο τομέας αυτός οικονομικής δραστηριότητας έχει κατ’ αυτούς μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κλιματική κρίση.
Δεν ήταν διαθέσιμος ουδείς εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας για να σχολιάσει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
«Δεν ζητάμε δωρεάν βοήθεια, η Ευρώπη πληρώνει τις ΗΠΑ για τους πυραύλους»
Η απάντηση του Σουντάρ Πιτσάι στο αίτημα του πρόεδρου των ΗΠΑ
Ποιον όρο θέτει για να επιτρέπονται οι κινητοποιήσεις στους δρόμους
Η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα εξήρε τον ρόλο του ΔΠΔ για τη διεθνή δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου
Ο βραβευμένος συγγραφέας Γιώργος Γιώτσας, πατέρας ενός μη λεκτικού αυτιστικού παιδιού, γράφει στην Athens Voice με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Γουίλιαμ Τσάπμαν.
Μιλήσαμε με τον δημοσιογράφο Βίκτορα Ελιέζερ για να καταλάβουμε τι ακριβώς διακυβεύεται
Δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό, λένε οι υγειονομικές αρχές
Το νέο «ευχαριστώ» του Αμερικανού προέδρου στη Ρωσία
Τα νεότερα για την υγεία της
«Αν του είχα ρίξει καμιά γροθιά...»
Επεισοδιακή προεκλογική συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα
Η κατάστασή της την έχει οδηγήσει σε αμήχανες στιγμές
Οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το κοινοβούλιο για να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών
Οι, όχι και τόσο γνωστές, ρίζες
H ιστορία, οι παραδόσεις και οι συμβολισμοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.