- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανός πολιτικός: Εκτός Δημοτικού αν δεν μιλάς γερμανικά
Σύμφωνα με την Bild το σχολικό έτος 2017-2018, 200.000 ήταν τα παιδιά με σοβαρή έλλειψη στη γνώση της γλώσσας
Τον αποκλεισμό από το Δημοτικό των παιδιών που δεν γνωρίζουν γερμανικά εισηγείται ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU/CSU.
Τον αποκλεισμό από το Δημοτικό των παιδιών που δεν γνωρίζουν γερμανικά εισηγείται ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Κάρστεν Λίνεμαν.
«Ένα παιδί που δεν μιλάει και δεν καταλαβαίνει σχεδόν καθόλου γερμανικά δεν έχει ακόμη καμία δουλειά στο Δημοτικό», δήλωσε ο κ. Λίνεμαν στην «Rheinische Post» και πρότεινε την υποχρεωτική παραμονή στις προσχολικές δομές, ακόμη και την αναβολή της εγγραφής στο σχολείο, σε περίπτωση ανάγκης.
Το στέλεχος του CDU επισήμανε ακόμη ότι αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός οικογενειών της μεσαίας τάξης, οι οποίες αναγκάζονται να δαπανήσουν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, επειδή το επίπεδο στα δημόσια υποβαθμίζεται διαρκώς. «Σε πολλές περιοχές της χώρας υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας παράλληλων κοινωνιών», τόνισε.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η Bild, για το σχολικό έτος 2017-2018, τα παιδιά με σοβαρή έλλειψη στην γνώση της γερμανικής γλώσσας έφθαναν τις 200.000.
«Αυτοί οι αριθμοί σοκάρουν και πρέπει να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου, όταν π.χ. στο Ντούιζμπουργκ πάνω από το 16% των παιδιών που θα φοιτήσουν στο Δημοτικό δεν γνωρίζει καθόλου γερμανικά», αναφέρει ο χριστιοανοδημοκράτης πολιτικός.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Βερολίνο, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, το 14% των μαθητών του Δημοτικού δεν καταλαβαίνει ούτε μιλάει γερμανικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, περίπου το 53,5% από τις μητέρες τους και το 71,1% από τους πατέρες τους δεν γνωρίζουν καθόλου γερμανικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.