Κοσμος

Τα παιδιά της Αμερικής διαλέγουν Πρόεδρο

«Μαύρο» στον Τραμπ - Ζήτω η ποπ κουλτούρα!

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα παιδιά της Αμερικής
Τα παιδιά της Αμερικής / Jimmy Kimmel Show

Ποιον θα ψήφιζαν τα παιδιά της Αμερικής αν είχαν δικαίωμα ψήφου;

Ποιον θα ψήφιζαν τα παιδιά της Αμερικής αν είχαν δικαίωμα ψήφου; Ο δημοφιλής παρουσιαστής και διασκεδαστής της αμερικανικής τηλεόρασης, Τζίμι Κίμελ, συνηθίζει να βάζει τέτοιου είδους ερωτήματα στους μικρούς φίλους της εκπομπής του. Καταρχάς του δίνουν έξυπνες, χαριτωμένες ατάκες και άλλωστε ποιος δεν θέλει να βλέπει τη νέα γενιά, το υποτιθέμενο μέλλον μιας χώρας, στην τηλεόραση;

Η ερώτηση στα παιδιά τέθηκε μία εβδομάδα πριν από τις επιθέσεις στο Ελ Πάσο και στο Οχάιο που στοίχισαν τη ζωή 31 ανθρώπων. Αναίτιοι θάνατοι σε μια χώρα που θρηνεί περισσότερα θύματα και από εμπόλεμη, γιατί οι νόμοι της για την οπλοκατοχή οπλίζουν το κάθε είδους μίσος. Μία εβδομάδα μετά η Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να τρομάζει ακόμα και στον ήχο μιας εξάτμισης μηχανής. Αυτό συνέβη χθες στην πολύβουη Times Square της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος της χώρας συνεχίζει να είναι διχαστικός και λαϊκιστής. Είναι πιο εύκολο να επιρρίπτει την ευθύνη στα ΜΜΕ για διάδοση «fake news» που διογκώνουν τον θυμό. Είναι πιο εύκολο να εισηγείται την αναχρονιστική για τον 21ο αιώνα θανατική ποινή από το να πάρει την απόφαση να δυσαρεστήσει το λόμπι της «Εθνικής Ένωσης Όπλων» και να αλλάξει τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή.

Αυτός είναι ο πρόεδρος Τραμπ και παραμένει δημοφιλής σε αρκετές πολιτείες, ακόμη και σε κάποιες που κανείς δεν θα το περίμενε. Τον Ιούλιο σε δημοσκόπηση η αποδοχή της πολιτικής του Τραμπ άγγιζε το 72% στις τάξεις των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Οι εκλογές σε μια από τις πιο σημαντικές χώρες του κόσμου δεν αργούν. Θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2020 και ο πρώην μεγιστάνας του real estate θα είναι υποψήφιος.

Τι πιστεύετε θα τα καταφέρει; Ο Τζίμι Κίμελ που πιστεύει στη νέα γενιά έδωσε τον λόγο στα παιδιά, τα οποία, όμως, δεν προσέρχονται στις κάλπες. Οι απαντήσεις τους για το ποιος θα ήθελαν να είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δείχνουν τη δύναμη της ποπ κουλτούρας. Διαλέγουν την Μισέλ Ομπάμα, την Όπρα, τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Καναδό Τζάστιν Μπίμπερ, τον Κάνιε με την Κιμ Πρώτη Κυρία και τη… μαμά τους.

Τα παιδιά ακούν, αλλά δεν είναι δυνατόν να συλλάβουν τι σημαίνει το Τείχος για τους μετανάστες, η δύναμη ICE για την απέλαση όσων έτυχε να χτίσουν μια ολόκληρη ζωή, αλλά η γραφειοκρατία τους στέρησε τα νόμιμα έγγραφα, ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα, η ακατάπαυστη επίθεση στα μέσα ενημέρωσης ή μια ρωσική εμπλοκή μέσω social media στο αποτέλεσμα των εκλογών. Ωστόσο, μαυρίζουν τον Τραμπ και αυτό έχει προς το παρόν πλάκα. 

Kids Tell Us Who Should Be Next President

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ