Κοσμος

Ανατροπή: Δεν υπήρξε ομαδικός βιασμός της 19χρονης στην Κύπρο

Συνελήφθη η 19χρονη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπόθεση ομαδικού βιασμού 19χρονης στην Κύπρο
Υπόθεση ομαδικού βιασμού 19χρονης στην Κύπρο/©EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Ολική ανατροπή στην υπόθεση της καταγγελίας για ομαδικό βιασμό 19χρονης Βρετανίδας στην Κύπρο.

Τα πάνω κάτω στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού 19χρονης στην Κύπρο. Σε νέα της κατάθεση η Βρετανίδα παραδέχθηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ βιασμός, ενώ υποστήριξε πως είχε σεξουαλικές επαφές με τη θέλησή της με ορισμένους από τους 12 Ισραηλινούς, που είχαν τεθεί υπό κράτηση. Ήδη, 5 από τους 12 συλληφθέντες είχαν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς διαπιστώθηκε με στοιχεία πως δεν βρίσκονταν καν στο δωμάτιο της ξενοδοχειακής μονάδας στην Αγία Νάπα, όταν εκτυλίχθηκε το γεγονός. Η υπόθεση είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις, με εκτενή άρθρα τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στο Ισραήλ.

Η αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη της 19χρονης, αφότου έλαβε τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων αλλά και των επιστημονικών εξετάσεων. Η νεαρή κλήθηκε εκ νέου για κατάθεση και ομολόγησε ότι η συνεύρεση με τους νεαρούς έγινε με τη θέλησή της και αφού προηγουμένως συνεννοήθηκαν.

Τι συνέβη

Η 19χρονη παραδέχθηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ βιασμός, όταν παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό που έδειχνε ότι όλα έγιναν με τη συναίνεσή της. Θέλοντας να δικαιολογήσει την καταγγελία της, υποστήριξε ότι είχε συμφωνήσει να κάνει σεξ με τέσσερις Ισραηλινούς.

cyorys2342.gif
©EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Κατά τη διάρκεια, όμως, της ερωτικής πράξης διαπίστωσε ότι την κινηματογραφούσαν, με αποτέλεσμα να αισθανθεί θιγμένη και θυμωμένη, αποφασίζοντας να τους καταγγείλει για βιασμό.

Δικαίωση

Ο συνήγορος υπεράσπισης των Ισραηλινών ανέφερε ότι η Βρετανίδα εργαζόταν στο ξενοδοχείο, όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν, και «επέλεγε» άνδρες με τους οποίους πήγαινε στο δωμάτιό της και έκανε σεξ.

cyprus23.gif
©EPA/KATIA CHRISTODOULOU

«Όπως σας είχα πει δεν έγινε βιασμός. Οι νεαροί που βρίσκονταν για διακοπές στην Αγία Νάπα, έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη. Σήμερα, θα επιστρέψουν στο σπίτι τους και στις οικογένειές τους. Η κυπριακή Αστυνομία έφερε εις πέρας την έρευνα της υπόθεσης, με πολύ επαγγελματισμό» τόνισε ο δικηγόρος.

Αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη

Την ερχόμενη Δευτέρα η 19χρονη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου για την εκδίκαση της υπόθεσης με το αδίκημα της πρόκλησης δημόσιας βλάβης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ