- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο καύσωνας απειλεί την καμένη Παναγία των Παρισίων
Τι αναφέρει ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του εμβληματικού Καθεδρικού Ναού
Φόβοι για κατάρρευση του θολωτού τρούλου στην καμένη Παναγία των Παρισίων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο Παρίσι.
Οι υψηλές θερμοκρασίες και η αποπνικτική ζέστη θα μπορούσαν να επιταχύνουν την κατάρρευση του θολωτού τρούλου στην κατεστραμμένη από τη μεγάλη πυρκαγιά Παναγία των Παρισίων. Αυτό προειδοποίησε την Τετάρτη ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του Καθεδρικού Ναού.
«Ανησυχώ πολύ για τον καύσωνα» είπε ο Φιλίπ Βιλνέβ. Και πρόσθεσε: «Αυτό που φοβάμαι είναι ότι οι αρμοί ή η τοιχοδομή, καθώς θα στεγνώσουν (από τη ζέστη), ενδέχεται να χάσουν τη συνεκτικότητά τους, τη συνοχή τους και τα δομικά χαρακτηριστικά τους, με αποτέλεσμα ξαφνικά ο θόλος να καταρρεύσει».
Σε «πορτοκαλί» συναγερμό κηρύχθηκαν την Τετάρτη οι 80 από τις 96 διοικητικές περιφέρειες της Γαλλίας λόγω του καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Η Meteo France προβλέπει ότι στο Παρίσι το θερμόμετρο θα δείξει την Πέμπτη 42 βαθμούς Κελσίου. Το προηγούμενο ρεκόρ ζέστης στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν 40,4 βαθμούς Κελσίου και καταγράφηκε το 1947.
Η μεγάλη φωτιά στην Παναγία των Παρισίων εκδηλώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στον Καθεδρικό Ναό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τις ενστάσεις περί παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας
Ο παίκτης της Μπαρτσελόνα ήταν ο ήρωας του τελικού
Αφορμή η υποψηφιότητα του υιού Μπολσονάρου
Χρησιμοποίησαν τραγούδι της σε βίντεο με επίθεση στο Ιράν
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ το 2005
Ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία
Η ιδιαίτερη και ιστορική σημασία του για την πόλη
O άλλοτε σταρ της σκουάντρα ατζούρα θα αναλάβει τα ηνία της
Ο μπάτλερ και το «μαύρο βιβλίο»
Η ασυνήθιστη επιχείρηση είχε τελικά αίσιο τέλος
Καταζητείται ο 21χρονος Αμπντούλ Ραχμάν Τουφίκ Μπαλούτ, Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής
Μία νεκρή και 16 τραυματίες - Στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου
Οι φλόγες εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες, με χιλιάδες εκκενώσεις
Ο ύποπτος της αιματηρής επίθεσης ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως μέλος της «ισλαμιστικής σκηνής» της πόλης
Ο σούπερ σταρ βρίσκεται σε άτυπη κόντρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ εδώ και χρόνια
O άλλοτε μεγιστάνας της ραπ αναμένεται να αποφυλακιστεί το 2028
Kαθώς οι φλόγες περικύκλωσαν τη χερσόνησο Καπ Φερέ, στις ακτές του Ατλαντικού
Καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.