- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Βρήκαμε το La Minerve» - Ένα υποβρύχιο χαμένο από το 1968
«Επιτυχία, ανακούφιση και τεχνικό επίτευγμα», λέει η γαλλική κυβέρνηση
Το γαλλικό υποβρύχιο La Minerve που είχε εξαφανισθεί εδώ και 50 χρόνια, εντοπίσθηκε ανοικτά της Τουλόν.
Το γαλλικό υποβρύχιο La Minerve, το οποίο είχε εξαφανισθεί το 1968 με 52μελές πλήρωμα, εντοπίσθηκε έπειτα από 50 χρόνια ανοικτά της Τουλόν, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.
«Βρήκαμε το La Minerve. Αποτελεί επιτυχία, ανακούφιση και τεχνικό επίτευγμα. Ο νους μου είναι στις οικογένειες που περίμεναν αυτή την στιγμή τόσο καιρό» έγραψε στο Twitter η υπουργός.
Το υποβρύχιο εντοπίσθηκε στην Μεσόγειο, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων ανοικτά της Τουλόν, σε βάθος 2.370 μέτρων, από το αμερικανικό σκάφος Seabed Constructor, το οποίο έφθασε την περασμένη Τρίτη στην περιοχή για να συμμετάσχει στις έρευνες. Τα drones του σκάφους έφεραν τις οπτικές αποδείξεις του σημείου όπου βρίσκεται το υποβρύχιο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.
Το Seabed Constructor, που ανήκει στην αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Ocean Infinity, είναι το πλοίο που εντόπισε το υποβρύχιο San Juan, το οποίο είχε εξαφανισθεί μαζί με το 44μελές πλήρωμά του ανοικτά την Αργεντινής τον Νοέμβριο 2018.
Στις 27 Ιανουαρίου 1968, το πολεμικό υποβρύχιο βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Τουλόν και βυθίσθηκε μέσα σε τέσσερα λεπτά. Σειρά πιθανών αιτίων έχουν αναφερθεί για την βύθισή του, όπως βλάβη, σύγκρουση με πλοίο, έκρηξη πυραύλου, τορπίλης ή βλάβη στους αεραγωγούς. Παρά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν έκτοτε, το υποβρύχιο δεν είχε εντοπισθεί μέχρι σήμερα.
Τον περασμένο Οκτώβριο, οι οικογένειες των αγνοουμένων απηύθυναν έκκληση για την επανάληψη των ερευνών.
Στις αρχές του έτους, η υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την επανάληψη των ερευνών με την βοήθεια των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την εφαρμογή των σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.