- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Φόβους για ένα νέο κύμα καύσωνα, που θα φέρει ξανά 40άρια στις πόλεις της Ευρώπης, εκφράζουν οι μετεωρολόγοι.
Φόβους για ένα νέο κύμα καύσωνα, που θα φέρει ξανά 40άρια στις πόλεις της Ευρώπης, εκφράζουν οι μετεωρολόγοι.
Οπως μεταδίδει το Wunderground, η ξηρασία που επελαύνει στα μέσα του καλοκαιριού «ανοίγει τον δρόμο για ένα νέο επεισόδιο καύσωνα στην Ευρώπη την προσεχή εβδομάδα». Το νέο κύμα καύσωνα -αν επιβεβαιωθεί- θα έρθει μόλις ένα μήνα μετά τις ακραίες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε ευρωπαϊκές πόλεις και κατέταξαν τον Ιούνιο ως τον πιο ζεστό στην ιστορία.
Σύμφωνα με το Wunderground, τα μετεωρολογικά μοντέλα φανερώνουν τάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε έναν πολυήμερο καύσωνα, με θερμοκρασίες της τάξης των 35 με 40 βαθμών Κελσίου σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.
Heat wave or not next week in western Europe (mainly FR and BE)?? Most of the models (ECMWF, GEM,GFS) suggest yes this evening with the 20190716 12h run ... Below, there are forecasts of T850 for 24/07 12h.
— Xavier Fettweis (@xavierfettweis) July 16, 2019
T850~20°C means Tmax~35°C pic.twitter.com/Yf0PjRWxFW
Υπενθυμίζεται ότι ο καύσωνας του Ιουνίου που έπληξε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, και κυρίως τη Γαλλία, είχε απολογισμό και νεκρούς.
Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το κύμα καύσωνα θα «εισβάλλει» από τη δυτική Ευρώπη και την Ισπανία ήδη από το προσεχές Σαββατοκύριακο και θα φθάσει στη Γαλλία μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Στη συνέχεια θα επεκταθεί «σε όλη τη δυτική και κεντρική Ευρώπη. […] Ακόμη και το Λονδίνο μπορεί να “δει” θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου» επισημαίνει το Wunderground.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νέες οδηγίες στην πλατφόρμα
Στην απάντησή του δεν διατυπώνει ρητή θέση για τη νομιμότητα του μνημονίου
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.