- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ελβετία έκλεψε την πρωτοκαθεδρία από τη Σιγκαπούρη και αναδείχθηκε το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζει κανείς και να εργάζεται.
Η Ελβετία αναδείχθηκε το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζει κανείς και να εργάζεται, κλέβοντας την πρωτοκαθεδρία από τη Σιγκαπούρη που βρισκόταν στην κορυφή της σχετικής κατάταξης για πέντε συνεχή έτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC.
Το υψηλό βιοτικό επίπεδο και οι ανταγωνιστικοί μισθοί είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα να φιγουράρει τακτικά μεταξύ των περιοχών που θεωρούνται οι καλύτερες για να ζει κανείς. Ωστόσο, σε μια εποχή αυξανόμενης αβεβαιότητας παγκοσμίως, η περίφημη πολιτική και οικονομική σταθερότητα της Ελβετίας τη βοήθησε να ανέβει στην κλίμακα της ετήσιας έρευνας αποδήμων της HSBC (HSBC Expat) κατακτώντας για πρώτη φορά την πρώτη θέση. Η Ελβετία αναβαθμίστηκε από την 8η θέση που κατέλαβε πέρυσι καθώς η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που είχαν εγκατασταθεί εκεί από άλλες χώρες δήλωσαν ικανοποιημένοι με το οικονομικό (80%) και το πολιτικό (86%) περιβάλλον. Περίπου το 82% των ανθρώπων που μετεγκαταστάθηκαν στην Ελβετία για να εργαστούν δήλωσαν επίσης ότι απολαμβάνουν βελτιωμένο επίπεδο ζωής σε σχέση με την πατρίδα τους.
Η φετινή έρευνα, που βασίζεται στις απαντήσεις περισσότερων από 18.000 αποδήμων σε 163 αγορές, σηματοδοτεί την πρώτη φορά σε πέντε χρόνια που η Σιγκαπούρη δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενω έχει φέτος υποχωρήσει στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Η 5άδα της HSBC με «Τα καλύτερα μέρη για να ζει κανείς και να εργάζεται» συμπληρώνεται με τον Καναδά, την Ισπανία και τη Νέα Ζηλανδία.
πηγή: CNBC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Στους 450.000 έφθασαν οι εκτοπισμένοι από τον Λίβανο
«Όσοι δεν καταθέσουν τα όπλα θα φέρουν την ευθύνη για τις συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου που το Τελ Αβίβ πλήττει εθνικές υποδομές του Ιράν
Απορρίφτηκε το αίτημα Τραμπ για άνευ όρων παράδοση της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ισραήλ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους κατά του Ιράν
«Εχθρό» χαρακτήρισε το Ιράν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει μετά την επίθεση στο Ιράν να στραφεί προς την Κούβα
Τα αεροσκάφη αυτά είναι ικανά να μεταφέρουν έκαστο έως 24 πυραύλους κρουζ
«Είμαστε σε αναβαθμισμένο επίπεδο ετοιμότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Από τη στιγμή που θα πάρει εντολή δράσης θα χρειαστεί πέντε ημέρες για να σηκώσει άγκυρες
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ένα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
Αναβαθμίστηκε ο συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ
Ύστερα από πλήγμα σε βρετανική βάση, πολλές χώρες έχουν αναπτύξει στρατιωτικά μέσα στην Κύπρο
Έντονη κριτική κατά του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ
Το Ιράν δεν είναι πια ο «νταής της Μέσης Ανατολής», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.