- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Τρεις άνθρωποι έχασαν σήμερα Σάββατο τη ζωή τους λόγω του καύσωνα.
O πρωτοφανής καύσωνας που πλήττει τη Γαλλία προκάλεσε τον θάνατο άλλων τριών ανθρώπων στη νότια και ανατολική πλευρά της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Με τους θανάτους αυτούς αυξάνεται στους τέσσερις ο αριθμός των θυμάτων του καύσωνα στη χώρα.
Στον νότιο νομό Βοκλίζ που έχει τεθεί σε μέγιστο συναγερμό, όπου το όριο των 40 βαθμών Κελσίου έχει ξεπεραστεί από χθες, έξι άνθρωποι νοσηλεύονται με υπερθερμία από χθες: ο ένας μεταξύ αυτών πέθανε και ένας άλλος «κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του», ανακοίνωσε η νομαρχία.
Η περιοχή παραμένει σήμερα σε «πορτοκαλί» επιφυλακή για καύσωνα και η νομαρχία προειδοποιεί για τον «κίνδυνο καταιγίδων μέτριας έντασης ή σφοδρών συνοδευόμενων από χαλάζι κατά τόπους».
Επίσης, δύο άνθρωποι πέθαναν την Πέμπτη στην πόλη Κερνέ της ανατολικής Γαλλίας: σύμφωνα με τον δήμαρχο Μισέλ Σορντί, πρόκειται για έναν 80χρονο και έναν 30χρονο εργάτη που είχαν αισθανθεί έντονη δυσφορία πιθανόν λόγω του καύσωνα.
Την Πέμπτη ένας 33χρονος επισκευαστής σκεπών πέθανε την ώρα που δούλευε πάνω σε μια στέγη εν μέσω καύσωνα στη δυτική Γαλλία.
Από τη Δευτέρα που ο καύσωνας κατακαίει την Ευρώπη, εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά, στη Γαλλία (4), στην Ισπανία (2) και στην Ιταλία (2).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.