- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνελήφθη ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη
Ο Άμπου Οσάμα αλ Μουχάτζιρ συνελήφθη μαζί με τον ταμία και άλλα μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης
Συνελήφθη σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων ο Άμπου Οσάμα αλ Μουχάτζιρ, αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη.
Συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας και της Υεμένης στο έδαφος της τελευταίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατιωτικός συνασπισμός που μάχεται τους αντάρτες Χούθι.
Ο Άμπου Οσάμα αλ Μουχάτζιρ συνελήφθη μαζί με τον ταμία και άλλα μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης, ανέφερε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού αυτού σε μια ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το σαουδαραβικό πρακτορείο SPA.
Για τον αποκαλούμενο "εμίρη του Νταές" στην Υεμένη είναι γνωστά ελάχιστα πράγματα μέχρι και σήμερα.
Το ΙΚ βρήκε την ευκαιρία να εξαπλωθεί στην Υεμένη, ως αντίπαλο δέος για την Αλ Κάιντα, μετά τον πόλεμο που ξέσπασε το 2014 μεταξύ της κυβέρνησης και των σιιτών ανταρτών Χούθι. Η τζιχαντιστική οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές εντυπωσιακές ενέργειες στην εμπόλεμη χώρα, όπως για μια επίθεση στην πρωτεύουσα Σαναά τον Ιούλιο του 2015 (28 νεκροί) και άλλη μία σε στρατόπεδο στο Άντεν, που στοίχισε τη ζωή σε 35 στρατιώτες, τον Δεκέμβριο του 2016.
Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, ο Σαουδάραβας συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μαλίκι, είπε ότι η επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων έγινε στις 3 Ιουνίου και κράτησε μόλις 10 λεπτά. Δεν διευκρίνισε το ακριβές σημείο, σημειώνοντας μόνο ότι οι συλλήψεις έγιναν σε ένα σπίτι όπου, εκτός από τα μέλη του ΙΚ, βρίσκονταν επίσης τρεις γυναίκες και τρία παιδιά.
Ο αλ Μαλίκι διαβεβαίωσε ότι "έγιναν τα πάντα" για να μην υπάρξουν παράπλευρες απώλειες και ότι οι γυναίκες, τα παιδιά καθώς και οι άμαχοι γείτονες δεν έπαθαν το παραμικρό.
Στο σπίτι βρέθηκαν επίσης όπλα, εξοπλισμός εντοπισμού και επικοινωνίας και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Σαουδική Αραβία "θα συνεχίσει, μαζί με τους εταίρους της, τον αγώνα εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων" στην Υεμένη, εξηγώντας ότι δεν θα δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την επιχείρηση αυτή για να μην βλάψει την έρευνα που είναι σε εξέλιξη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.