Κοσμος

ΗΠΑ-Ιράν: Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαιώνει την κατάρριψη drone

Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
drone1
RQ-4 Global Hawk © EPA/Erik Hildebrandt / US NAVY

Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από τα Στενά του Oρμούζ, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε όταν βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τα Στενά του Ορμούζ από ιρανικό πύραυλο εδάφους- αέρος, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι το drone ήταν ένα MQ-4C Triton του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Προς το παρόν δεν είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες, όπως ο χρόνος της κατάρριψης.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, η Northrop Grumman, αναφέρει στον ιστότοπό της ότι το Triton μπορεί να πετάει επί 24 ώρες συνεχώς, σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 10 μιλίων και έχει ακτίνα δράσης 8.200 ναυτικών μιλίων.

Νωρίτερα σήμερα, το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν «αμερικανικό κατασκοπευτικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος» που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA συνοδεύει τηλεγράφημά του για την κατάρριψη του drone από τους Φρουρούς της Επανάστασης με φωτογραφία τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε πτώση χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο εάν πρόκειται για φωτογραφία αρχείου, ή φωτογραφία του drone που κατέρριψαν οι Φρουροί της Επανάστασης. Όπως τονίζει το drone που καταρρίφθηκε αναγνωρίστηκε ως RQ-4 Global Hawk το οποίο πετά σε μεγάλο υψόμετρο προκειμένου να διεξάγει αναγνωριστικές αποστολές.

Οι Φρουροί της Επανάστασης «κατέρριψαν αμερικανικό κατασκοπευτικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο παρεισέφρησε [στον ιρανικό εναέριο χώρο] πάνω από την παράκτια επαρχία Χορμουζγκάν, στο νότιο τμήμα της χώρας», ανέφερε το Press TV, το αγγλόφωνο κρατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ