- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ιρανικά ΜΜΕ: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν drone των ΗΠΑ
Δεν πετούσε αμερικανικό αεροσκάφος στην περιοχή, λέει το Πεντάγωνο
Οι Φρουροί της Επανάστασης «κατέρριψαν» κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ σύμφωνα με ΜΜΕ.
Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν «αμερικανικό κατασκοπευτικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος» που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση.
Οι Φρουροί της Επανάστασης «κατέρριψαν αμερικανικό κατασκοπευτικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο παρεισέφρησε [στον ιρανικό εναέριο χώρο] πάνω από την παράκτια επαρχία Χορμουζγκάν, στο νότιο τμήμα της χώρας», ανέφερε το Press TV, το αγγλόφωνο κρατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν.
Το αεροσκάφος, τύπου RQ-4 Global Hawk (το κατασκευάζει η Northrop Grumman), «καταρρίφθηκε από τις αεροπορικές δυνάμεις» των Φρουρών της Επανάστασης «κοντά στην περιφέρεια Κουχμουμπαράκ», αφού «παραβίασε τον ιρανικό εναέριο χώρο», διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο.
Δεν έχουν μεταδοθεί πλάνα του κατεστραμμένου αεροσκάφους ως τώρα.
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διαβεβαίωσαν ότι δεν πετούσε κανένα αεροσκάφος τους στην περιοχή.
«Κανένα αεροσκάφος των ΗΠΑ δεν επιχειρούσε στον ιρανικό εναέριο χώρο σήμερα», διαβεβαίωσε ο πλοίαρχος Μπιλ Έρμπαν, εκπρόσωπος του μεικτού διοικητηρίου των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (USCENTCOM).
Ο Έρμπαν απέφυγε να κάνει άλλα σχόλια.
Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι οι Ιρανοί προσπάθησαν να καταρρίψουν ένα αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος την περασμένη εβδομάδα και ότι την 6η Ιουνίου οι Χούθι, οι σιίτες αντάρτες της Υεμένης που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, κατάφεραν να καταρρίψουν ένα άλλο.
Το συμβάν καταγράφεται καθώς η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν δεν σταματά να κλιμακώνεται.
Ο αμερικανικός στρατός επανέλαβε χθες Τετάρτη τις κατηγορίες του σε βάρος του Ιράν, που θεωρεί ότι βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων τη 13η Ιουνίου στη Θάλασσα του Ομάν.
Η Τεχεράνη αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε αυτές τις επιθέσεις, αφήνοντας να εννοηθεί πως μπορεί να επρόκειτο για μια στημένη ενέργεια ώστε οι ΗΠΑ να βρουν την αφορμή για να καταφύγουν στη χρήση βίας εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Στην επαρχία Χορμουζγκάν βρίσκεται το Στενό του Χορμούζ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.