- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
ΗΠΑ σε Τουρκία: Είτε S-400 είτε F-35, όχι όλα μαζί
Προθεσμία στην Άγκυρα έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ζητούν από την Τουρκία να ακυρώσει την αγορά των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400.
Οι ΗΠΑ κατέστησαν για μία ακόμη φορά σαφές ότι αν η Τουρκία προχωρήσει στην αγορά των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400, δεν θα πάρει τα αμερικανικά μαχητικά F-35. Την δήλωση αυτή έκανε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, η πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Κέι Μπέιλι Χάτσισον.
Η Χάτσισον δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Ρωσία εξακολουθεί να σπείρει διχόνοια σε μια σειρά χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, ώστε να αποδυναμώσει κατ’ αυτόν τον τρόπο την Συμμαχία. Η αγορά των S-400 από την Τουρκία, υπογράμμισε η Χάτσισον, θα δώσει στο Κρεμλίνο τη δυνατότητα να επιτύχει αυτό τον στόχο, επειδή στην περίπτωση αυτή τα F-35 θα γίνουν τρωτά από τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC, η Ουάσιγκτον έδωσε στην Άγκυρα προθεσμία έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας να αποφασίσει αν είναι έτοιμη να ακυρώσει τη συμφωνία με τη Ρωσία και να επιλέξει το αμερικανικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot.
«Η Τουρκία είναι μια κυρίαρχη χώρα και μπορεί να λαμβάνει αυτοτελείς αποφάσεις. Αλλά δεν μπορούν να πάρουν τα μαχητικά F-35, αν θέλουν να εγκαταστήσουν στο έδαφος τους S-400. Δεν επιθυμούμε κάτι τέτοιο. Δεν θέλουμε να είμαστε καθοιονδήποτε τρόπο τρωτοί μέσα στα όρια του ΝΑΤΟ» υπογράμμισε η Χάτσισον.
«Έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν, είτε το ένα , είτε το άλλο, αλλά όχι όλα μαζί» είπε η Χάτσισον και προσέθεσε ότι εάν η Τουρκία δεν ακυρώσει την αγορά των S-400 δεν θα αποκτήσει τα F-35.
Πηγή: DW(Russian edition)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Ποια τηλεοπτικά δίκτυα μπήκαν στο στόχαστρο
Οι παλιές φωτογραφίες του ενέπνευσαν την εμφάνιση του Ρον Μπέργκαντι
Οι αρχές αναφέρουν κακομεταχείριση αλλοδαπών εργαζομένων
«Κάποιες περιοχές είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», αναφέρει
Η Βανέσα Έμντε κατηγορείται ότι παραβίασε επανειλημμένα τη συμφωνία με το κόμμα της
Ο 82χρονος Τόμας Μαρκλ συνελήφθη σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Φλόριντα
Η υπόθεση φαίνεται να τακτοποιήθηκε εκτός δικαστηρίων
Η φυλακή μπορεί να είναι μόνο η αρχή των συνεπειών
Τα περιθώρια πίεσης στον Τραμπ
Η γερουσιαστής αναμένεται να αναλάβει την Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων
16 τραυματίες εκ των οποίων 3 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Έπλεε χωρίς φορτίο προς το Μπαχρέιν
«Δεν θα εκπλαγώ αν εμφανιστούν κι άλλες γυναίκες», δηλώνει ο αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας
Δεύτερη απώλεια σε λίγες ημέρες στη χώρα - Έκκληση των αρχών για εμβολιασμό
Εκκενώθηκαν γραφεία δημοσιογραφικού ομίλου στο Δουβλίνο
Σύμφωνα με τον Ιβ Κριστάν 70 άνθρωποι εμπλέκονται στο τροχαίο
Το πτώμα του παιδιού βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου
Και γιατί κάνω μόνη μου cancel σε δικό μου σχετικό κείμενο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.