- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: «Δεν κάνουμε πίσω, θα τους πάρουμε τους S-400»
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ για τα τουρκικά εξοπλιστικά προγράμματα
Τη βεβαιότητα του ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στην αγορά των S-400 εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θα υποχωρήσει όσον αφορά στην αγορά του ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400 παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ. «Έχουμε συνάψει μια συμφωνία (με τη Μόσχα). Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε πίσω» ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του, όπως μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».
Στις δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους μετά την πρωινή προσευχή, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η προσφορά των ΗΠΑ για την πώληση πυραύλων Patriot στην Τουρκία δεν ήταν τόσο καλή όσο η ρωσική προσφορά. Η συμφωνία Άγκυρας-Μόσχας για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 (οπλικό σύστημα που μπορεί να παραδοθεί εντός εβδομάδων) ανησυχεί την Ουάσινγκτον και τους άλλους δυτικούς συμμαχούς της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, οι οποίοι υποστηρίζουν πως το ρωσικό σύστημα είναι ασύμβατο με το αμυντικό δίκτυο του ΝΑΤΟ και δημιουργεί απειλή για τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35, τα οποία σχεδιάζει επίσης να αγοράσει η Τουρκία.
Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι η Άγκυρα πρότεινε τη σύσταση «κοινής ομάδας εργασίας» με τις ΗΠΑ για να εργαστούν από κοινού πάνω στο ζήτημα αυτό, χωρίς ωστόσο να πει ποια ήταν η απάντηση της Ουάσινγκτον στην πρόταση. Επιπλέον, σημείωσε ότι η Τουρκία συζητάει μια αμερικανική προσφορά για την πώληση πυραύλων Patriot.
«Δυστυχώς η αμερικανική πλευρά δεν μας έδωσε προσφορά που να είναι τόσο καλή όσο αυτή για τους S-400» κατέληξε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20, στα τέλη Ιουνίου στην Ιαπωνία, σε μια ύστατη προσπάθεια επίλυσης της διαφωνίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχουμε το δικαίωμα, κατέρριψαν το ελικόπτερό μας»
Μήνυμα κατά της υποκίνησης βίας μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στην πόλη
Ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμη και για διαφορετική μεταχείριση περιεχομένου που αφορά LGBTQ+ κοινότητες
Ο influencer που κατηγορείται για trafficking και σεξουαλικά εγκλήματα σε μια παράξενη συνέντευξή του στο New Yorker
Έκκληση της οικογένειας του θύματος: «Η φρικτή επίθεση να μη διχάσει τη χώρα»
Ο συνιδρυτής της Microsoft θα καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων
125 ματς σε τουρνουά Grand Slam χρειάστηκε ο 29χρονος Γερμανός Alexander Zverev για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε major.
Η Μικαέλα Ράιλααρσνταμ ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος
Τα λάθη στην υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της 11χρονης
«Μαζί θα συνεχίσουμε να χτίζουμε γέφυρες μεταξύ Ευρώπης και Ασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Γιατί η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει τακτική απέναντι στην Άγκυρα
Το χρονικό της υπόθεσης
«Βγείτε στους δρόμους», προτρέπει τους πολίτες ο ιδιοκτήτης του X
«Δείχνουν αξιοσημείωτο βαθμό εμπιστοσύνης ότι γειτονικές χώρες θα έσπευδαν να τους βοηθήσουν σε μια κρίση»
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία
Ο ποντίφικας και ο διάσημος καλλιτέχνης είχαν μια ιδιαίτερη ιδιωτική συζήτηση στην Ισπανία
Ο ρόλος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Ο τραγουδιστής και ηθοποιός ανακρίθηκε για υποθέσεις που αφορούν 13 θύματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.