- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρίστινα - Ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για ένωση με την Αλβανία
Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να το απομονώνει
Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να διεξαγάγει δημοψήφισμα για την ένωση του με την Αλβανία.
Ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι δήλωσε, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο Dukagjinit, ότι το Κόσοβο εξετάζει το ενδεχόμενο να διεξαγάγει δημοψήφισμα για την ένωση του με την Αλβανία, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να το απομονώνει.
«Αν η ΕΕ συνεχίσει να απομονώνει το Κόσοβο, θα εξετασθεί η δυνατότητα θεσμικών ενεργειών ή δημοψηφίσματος για την ένωση με την Αλβανία. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό μέσω κοινοβουλευτικών αποφάσεων είτε μέσω δημοψηφισμάτων στο Κόσοβο και την Αλβανία, αλλά περιλαμβάνοντας και το Πρέσεβο, την Μεντβέσκα και το Μπουγιάνοβιτς. Αν Η ΕΕ δεν επιθυμεί να αναγνωρίσει δύο αλβανικά κράτη με δύο σημαίες, ας δεχθούν μόνο τη μία σημαία», δήλωσε ο Θάτσι στο τηλεοπτικό δίκτυο Dukagjinit.
Ο Χασίμ Θάτσι εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η ιδέα «θα αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια» ενώ διευκρίνισε ότι με τη λέξη «απομόνωση» που χρησιμοποίησε υπονοούσε «την παρατεταμένη διαδικασία που αφορά την απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης βίζας» στους Κοσοβάρους από την ΕΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.