- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν για τη Συρία
Η δεύτερη που είχαν οι δύο πρόεδροι μέσα σε διάστημα 15 ημερών
Τι ζήτησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία, από τον Πούτιν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε σήμερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να γίνει σεβαστή η εκεχειρία στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.
Ο Τούρκος πρόεδρος "σημείωσε ότι είναι αναγκαίον να εφαρμοστεί χωρίς καθυστέρηση η εκεχειρία στο Ιντλίμπ ώστε να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε και πάλι στη διαδικασία για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης" στη συριακή σύγκρουση, ανέφερε η τουρκική προεδρία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Υπογράμμισε επίσης ότι δεν πρέπει να χαθούν και άλλες ζωές στις επιθέσεις που εξαπολύει το καθεστώς της Δαμασκού και να περιοριστεί ο εντεινόμενος κίνδυνος ενός μεταναστευτικού ρεύματος προς την Τουρκία.
Αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία, η δεύτερη που είχαν οι δύο πρόεδροι μέσα σε διάστημα 15 ημερών, σημειώνεται σε μια περίοδο που το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχει εντείνει τους βομβαρισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ, με τη στήριξη της Ρωσίας.
Τουλάχιστον επτά άμαχοι, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στα νέα αεροπορικά πλήγματα του καθεστώτος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το Ιντλίμπ συνορεύει με την Τουρκία και ελέγχεται κατά κύριο λόγο από την τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Το σκοτεινό παρελθόν του Ζερόμ Μπαρελά που συνελήφθη και οι τρεις καταγγελίες για βιασμό
Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους, σύμφωνα με τις Αρχές
Διέσχισαν τη στρατηγική θαλάσσια δίοδο με κλειστούς πομπούς
Στο πλευρό της ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
«Οι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν να δουν τη χώρα να αποτυγχάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της οργάνωσης χαρακτήρισε τη συμφωνία «συνθηκολόγηση»
Παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις ουρές των συνοριακών ελέγχων
Τι φέρεται να είπε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Ο 51χρονος Τοντ Μπλανς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μετά την απομάκρυνση της Παμ Μπόντι
Η εμμηνόπαυση στο επίκεντρο νέας επένδυσης 215 εκατ. δολαρίων
Mέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.