- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κατηγορίες για δολοφονία 19χρονης σε 16 άτομα- Την έκαψαν ζωντανή
Είχε καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση από τον διευθυντή του σχολείου της
Κατηγορίες σε βάρος 16 προσώπων για τον φόνο 19χρονης την οποία έκαψαν ζωντανή επειδή κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχλησή της από τον διευθυντή του σχολείου της, θα απαγγείλει σήμερα δικαστήριο στο Μπαγκλαντές.
Η αστυνομία του Μπανγκλαντές θα απαγγείλει σήμερα κατηγορίες σε βάρος 16 προσώπων για τον φόνο μιας 19χρονης κοπέλας την οποία έκαψαν ζωντανή επειδή είχε μηνύσει για σεξουαλική παρενόχληση τον διευθυντή του κορανικού σχολείου της.
Ο θάνατος της Νουσράτ Τζαχάν Ράφι τον περασμένο μήνα είχε προκαλέσει διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές είχε υποσχεθεί διώξεις σε βάρος όλων των προσώπων που ενέχονταν στην υπόθεση.
Σύμφωνα με τις αρχές, παρέσυραν την κοπέλα στη στέγη ενός κορανικού σχολείου στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές, όπου είχε μεγαλώσει. Οι δράτες της ζήτησαν εκεί να αποσύρει τη μήνυηση για σεξουαλική παρενόχληση που είχε καταθέσει στην αστυνομία εναντίον του διευθυντή του ιδρύματος.
Όταν αρνήθηκε να υπακούσει, την περιέλουσαν με βενζίνη και την έκαναν παρανάλωμα του πυρός. Υπέκυψε στα τραύματά της πέντε ημέρες αργότερα, στις 10 Απριλίου, προκαλώντας σκάνδαλο σ' αυτή τη χώρα των 160 εκατομμυρίων κατοίκων.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως απαγγέλλει σήμερα επισήμως κατηγορίες σε βάρος 16 προσώπων που ενέχονται στον θάνατό της, μεταξύ των οποίων δύο νεαρές γυναίκες, συμμαθήτριες του θύματος.
«Τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες βάσει της νομοθεσίας για τη βία εναντίον γυναικών και παιδιών και θα ζητήσουμε την ποινή του θανάτου για τους 16 κατηγορουμένους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμαντ Ικμπάλ, ο ερευνητής της αστυνομίας που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διευθυντής του κορανικού σχολείου, ο Σιράζ Ουν Ντούλα, εναντίον του οποίου είχε υποβάλει μήνυση η 19χρονη, είχε δώσει την εντολή να την σκοτώσουν από το μέρος στο οποίο κρατούνταν.
Η Νουσράτ Τζαχάν Ράφι είχε μεταβεί στα τέλη Μαρτίου σε αστυνομικό τμήμα για να ζητήσει τη δίωξή του για σεξουαλική παρενόχληση. Βίντεο δείχνει τον επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος να καταγράφει τη μήνυση, αλλά να την χαρακτηρίζει «τίποτα το σπουδαίο».
Σύμφωνα με τον Μοχάμαντ Ικμπάλ, τουλάχιστον πέντε δράστες έδεσαν την κοπέλα μ' ένα μαντήλι πριν την κάψουν. Είχαν σχεδιάσει να εμφανίσουν τον θάνατό της ως αυτοκτονία.
Το θύμα υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός της και υπέκυψε στο νοσοκομείο. Πριν πεθάνει, μαγνητοσκόπησε ένα βίντεο στο οποίο επαναλάμβανε τις κατηγορίες της εναντίον του διευθυντή.
Ο αδελφός της, ο Μαχμουντούλ Χάσαν Νομάν, δήλωσε πως η οικογένεια επιθυμεί να επιταχυνθεί η διαδικασία της δίκης. «Θέλουμε όλοι οι ένοχοι να απαγχονισθούν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η οργανώση προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών Mahila Parishad χαιρέτισε «με επιφυλάξεις» την έρευνα που έγινε στην υπόθεση αυτή, όμως κάλεσε τις αρχές να κάνουν περισσότερα για να βάλουν τέλος στην «κουλτούρα της ατιμωρησίας» στις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού.
«Πολύ λίγες υποθέσεις βιασμού καταλήγουν σε καταδίκες», υπογράμμισε η οργάνωση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.