Κοσμος

Πόσο πωλήθηκε ένα χάρτινο πιάτο στο οποίο είχε φάει ο Κερτ Κομπέιν

Στο πίσω μέρος ήταν γραμμένο με μαρκαδόρο το setlist από συναυλία των Nirvana

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κερτ Κομπέιν
Κερτ Κομπέιν/©Twitter

«Χρυσό» έγινε το χρησιμοποιημένο πιάτο στο οποίο είχε φάει πίτσα ο frontman των Nirvana Κερτ Κομπέιν.

Προς 22.400 δολάρια πωλήθηκε σε δημοπρασία ένα χρησιμοποιημένο χάρτινο πιάτο του frontman των Nirvana Κερτ Κομπέιν. Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής το είχε χρησιμοποιήσει για να φάει πίτσα το 1990. Στη συνέχεια το γύρισε ανάποδα και έγραψε στο πίσω μέρος με μαρκαδόδο το setlist για μια συναυλία στην Ουάσινγκτον. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον οίκο Julien's «Music Icons» (σ.σ. Είδωλα της Μουσικής). Ο συγκεκριμένος οίκος είχε εκτιμήσει στο παρελθόν ότι το πιάτο θα έφθανε μια τιμή μεταξύ 1.000 και 2.000 δολάρια. Το αντικείμενο συνοδεύεται από χειρόγραφη επιστολή αυθεντικότητας, καθώς και από ένα διαφημιστικό φυλλάδιο της συναυλίας.

«Αυτό είναι ένα κομμάτι της ιστορίας. Μια χειρόγραφη λίστα τραγουδιών από τον Κερτ πριν από το «χτύπημα» της φήμης. Δεν βλέπετε πολλές τέτοιες πια. Οι περισσότερες που ακολούθησαν, δεν ήταν χειρόγραφες», γράφει ο Τζόνι Ριγκς, μέλος του συγκροτήματος THUD (σ.σ. άνοιξε τη συναυλία των Nirvana εκείνο το βράδυ) στην επιστολή αυθεντικότητας. Στο setlist περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος In Bloom, Love Buzz και Polly.

Η πίσω όψη με το γραμμένο setlist από το χρησιμοποιημένο πιάτο του Κερτ Κομπέιν
Η πίσω όψη με το γραμμένο setlist από το χρησιμοποιημένο πιάτο του Κερτ Κομπέιν/©Twitter

Σύμφωνα με το Page Six, στη δημοπρασία «Music Icons» πουλήθηκε επίσης μια πράσινη ζακέτα που φορούσε ο Κερτ Κομπέιν στην τελευταία φωτογράφηση του το 1993 με φωτογράφο τον Τζέι Φρόμαν. Η ζακέτα αγοράστηκε έναντι 75.000 δολαρίων.

Το χρησιμοποιημένο χάρτινο πιάτο στο οποίο έφαγε πίτσα ο Κερτ Κομπέιν
Το χρησιμοποιημένο χάρτινο πιάτο στο οποίο έφαγε πίτσα ο Κερτ Κομπέιν/©Twitter

Ο Κερτ Κομπέιν έβαλε τέλος στη ζωή του στις 5 Απριλίου 1994, στο σπίτι του κοντά στη λίμνη Ουάσιγκτον στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Κατά την 25η επέτειο από τον θάνατό του, νωρίτερα εφέτος, οι Nirvana απέτισαν φόρο τιμής στον Κομπέιν με ένα συγκινητικό tweet και μια φωτογραφία του.

«Kurt -Μας άφησες πριν από 25 χρόνια. Σημαίνεις τόσα πολλά σε τόσους πολλούς» έγραψαν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ