- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποχώρηση για τη Βρετανία ακόμα και χωρίς συμφωνία
«Πρέπει να προχωρήσουμε» επιμένει η βουλευτής των Τόρις Έσθερ Μακβέι
«Η χώρα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου ακόμη και χωρίς συμφωνία» δηλώνει υποψήφια διάδοχος της Μέι.
H Bρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ στο τέλος Οκτωβρίου ακόμη και αν αυτό σημαίνει μια έξοδο χωρίς συμφωνία, δήλωσε η βουλευτής των Τόρις και υποψήφια διάδοχος της Τερέζα Μέι για την πρωθυπουργία, η Έσθερ Μακβέι, κάτι το οποίο ωστόσο οι Εργατικοί θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου τους για θέματα οικονομίας Τζον ΜακΝτόνελ.
"Η 31η Οκτωβρίου είναι η ημερομηνία-κλειδί και θα αποχωρήσουμε (από την ΕΕ) τότε και αν αυτό σημαίνει χωρίς συμφωνία αυτό και θα γίνει", δήλωσε στο Sky News η Μακβέι, μια πρώην υπουργός και υπέρμαχος του Brexit. "Αυτή η ημερομηνία είναι τώρα προκαθορισμένη. Δεν θα ζητήσουμε και άλλη παράταση, αυτή είναι μια καταστροφική αβεβαιότητα που οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και η χώρα δεν επιθυμούν".
"Η απειλή τώρα είναι υπαρκτή ένας εξτρεμιστής υπέρμαχος της εξόδου να γίνει ηγέτης των συντηρητικών και να μας ρίξει στον γκρεμό με μια έξοδο χωρίς συμφωνία. Πρέπει να προχωρήσουμε τώρα, να συσπειρώσουμε τον λαό και να εμποδίσουμε την έξοδο χωρίς συμφωνία και αν αυτό σημαίνει να επιστρέψει η εντολή στον λαό (για ένα δεύτερο δημοψήφισμα), τότε ας είναι", είπε από την πλευρά του ο ΜακΝτόνελ.
Εν τω μεταξύ, ένας ακόμη υπέρμαχος του Brexit, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος διάδοχος της Μέι, μετέδωσε το Sky News.
"Πιστεύω ότι είμαι έτοιμος να ενώσω το Συντηρητικό Ενωτικό Κόμμα (Σ.τ.Σ: ο επίσημος τίτλος του κόμματος των Τόρις), έτοιμος να πραγματοποιήσω το Brexit και έτοιμος να ηγηθώ αυτής της σπουδαίας χώρας", δήλωσε ο ίδιος.
Η Μέι ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εγκαταλείψει την πρωθυπουργία τον ερχόμενο μήνα και πολλοί από εκείνους που θέλουν να την αντικαταστήσουν δήλωσαν ότι η χώρα πρέπει να βγει από το μπλοκ στις 31 Οκτωβρίου ακόμη και χωρίς συμφωνία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γάλλος πρόεδρος επιδιώκει λύση στην ενεργειακή κρίση μέσω επαφών με την Τεχεράνη
Στο αεροσκάφος βρίσκονταν γιατρός και δύο νοσηλεύτριες
Η 38χρονη αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης
Χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που καταγράφηκε το 1976
Το περιστατικό προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών προς τον Λευκό Οίκο και τη βρετανική πρεσβεία
Ιστορική συνάντηση στο Βατικανό και μήνυμα ενότητας
Ποια είναι τα αδέλφια που τώρα προσφεύγουν εναντίον του βασιλιά της ποπ
Η Επιτροπή ζητά πολιτική συμφωνία για αλλαγές και όχι τεχνική απόφαση στο NextGenerationEU
Μετά από εισβολή ενόπλων - Σε εξέλιξη έρευνες σε δασώδεις περιοχές
Η Εθνική Συσπείρωση ζητά ισχυρό στρατό με εθνικό έλεγχο και περιορισμό της ΕΕ
Έντονη αντίδραση της Πρώτης Κυρίας
«Δεν θα ξάπλωνα με το νέο μου σμόκιν στο πάτωμα» - Η απίθανη εξήγηση του καλεσμένου
Η Μπεατρίτσε Βενέτσι, σύμβουλος της κυβέρνησης Μελόνι, απομακρύνθηκε μετά από καταγγελίες της για νεποτισμό
Την ίδια στιγμή που η κρίση έχει ήδη αρχίσει να μεταφέρεται στους επιβάτες
Ο ολιγάρχης ιδιοκτήτης του θεωρείται στενός φίλος του Πούτιν
Στην εξωτερική πολιτική δεν αναμένονται πάντως δραματικές αλλαγές
Τα τούνελ εντοπίστηκαν κοντά στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός
Στο επίκεντρο ο έλεγχος της OPEN AI
Αυξάνονται για 11η διαδοχική χρονιά
Στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού υποδομές της οργάνωσης - Δοκιμάζεται η εκεχειρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.