- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φρίκη στο Σικάγο: Σκότωσαν έγκυο και πήραν το μωρό από τη μήτρα
Αποτροπιασμός στις ΗΠΑ - Τρεις οι κατηγορούμενοι
Άγρια δολοφονία εγκύου συγκλονίζει το Σικάγο.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη υπόθεση με τη δολοφονία εγκύου στις ΗΠΑ. Την Πέμπτη απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε τρία πρόσωπα (ανάμεσά τους μια μητέρα και η κόρη της) για τον φόνο της 19χρονης Μαρλίν Οτσόα-Λόπες. Το πτώμα της νεαρής από το Σικάγο εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, σχεδόν τέσσερις εβδομάδες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή της. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 19χρονη στραγγαλίστηκε με τη χρήση καλωδίου και το μωρό αφαιρέθηκε από τη μήτρα της, αφού είχε πεθάνει. Την τελευταία φορά που είχε δώσει σημεία ζωής ήταν στις 23 Απριλίου, όταν και πήγε σε σπίτι με την υπόσχεση ότι θα παραλάβει δωρεάν ρούχα και βρεφικά είδη.
Κατηγορούμενοι είναι η Κλαρίσα Φιγκερόα, 46 ετών, και η κόρη της Ντεζιρέ, 24, όπως και ο Πιοτρ Μπόμπακ, 40 ετών, σύντροφος της Κλαρίσα, ο οποίος θεωρείται ότι επιχείρησε να συγκαλύψει το στυγερό έγκλημα.
Τα κίνητρα των δραστών
Τα κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν διευκρινιστεί, με τις αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δύο γυναίκες να ήθελαν να μεγαλώσουν εκείνες το παιδί.
«Πρόκειται για ένα αηδιαστικό και αληθινά φρικιαστικό φόνο. Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι ζει η οικογένεια. Θα γιόρταζε τη γέννηση ενός μωρού. Αντί για αυτό, θρηνεί τον χαμό της μητέρας και πιθανόν και του μωρού» ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σικάγου Έντι Τζόνσον.
Κατά τον υπαρχηγό της αστυνομίας, Μπρένταν Ντίνιχαν, το θύμα «είχε αγοράσει ορισμένα άλλα βρεφικά είδη από το σπίτι της Κλαρίσα, επομένως ήταν ένα άτομο που γνώριζε».
Εγκεφαλικά νεκρό το μωρό
Την ημέρα που εξαφανίστηκε η 19χρονη, είχε προηγηθεί συνομιλία της στο Facebook με την 46χρονη, όπου μεταξύ άλλων υπήρχε διαβεβαίωση ότι θα της χάριζε βρεφικά ρούχα και άλλα είδη. Την ίδια ημέρα, η Κλαρίσα Φιγκερόα τηλεφώνησε στη γραμμή των πρώτων βοηθειών, δηλώνοντας πως χρειαζόταν βοήθεια διότι ένα νεογέννητο δεν ανέπνεε.
Το μωρό νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι πιθανότητες να επιβιώσει μοιάζουν μηδαμινές. Κατά την εφημερίδα «Chicago Sun-Times», είναι εγκεφαλικά νεκρό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.