- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Υποψήφιος για την πρωθυπουργία ο Τζόνσον όταν παραιτηθεί η Μέι
Έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της Βρετανίας ο πρώην ΥΠΕΞ
Ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία στη Βρετανία όταν παραιτηθεί η Τερέζα Μέι.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, εκ των ένθερμων υποστηρικτών του Brexit, επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία όταν παραιτηθεί από τα καθήκοντά της η Τερέζα Μέι.
"Ασφαλώς θα είμαι" υποψήφιος, είπε ο Τζόνσον μιλώντας σε ένα επιχειρηματικό συνέδριο στο Μάντσεστερ, επιβεβαιώνοντας αυτό που υπέθεταν οι περισσότεροι πολιτικοί σχολιαστές αλλά και οι Συντηρητικοί συνάδελφοί του.
Η Μέι έχει δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί αφού η Βουλή των Κοινοτήτων εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit, που έχει ήδη απορριφθεί τρεις φορές. Δεν έχει όμως ορίσει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα.
Ο Τζόνσον, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, παραιτήθηκε πέρσι από υπουργός Εξωτερικών, διαφωνώντας με τη στρατηγική της κυβέρνησης για το Brexit. Η Μέι ανακοίνωσε στις αρχές της εβεδομάδας ότι τον Ιούνιο θα καταθέσει ένα νομοσχέδιο για την αποχώρηση από την ΕΕ. Η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει στο κοινοβούλιο θα αφορά τη νομοθεσία που θα πρέπει να υιοθετηθεί για να εφαρμοστεί η Συμφωνία Αποχώρησης και ότι την ίδια τη Συμφωνία.
Πολλοί υπουργοί και βουλευτές αυτοπροβάλλονται ως διάδοχοί της, ποζάροντας για φωτογραφίες και μιλώντας για θέματα που δεν έχουν σχέση με τους τομείς τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μάχη με την εξάρτηση και ο αιφνίδιος θάνατος στα 27
Τι υποστηρίζει ο δικαστής
Παρότι έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Αμερικανό πρόεδρο
Ανάμεσα τους δυο γυναίκες
Πώς σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα στο Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία
«Εξέγερση» των ΜΜΕ στις ΗΠΑ
Γιατί Μπέρνι Σάντερς και Στιβ Μπάνον φοβούνται το ίδιο πράγμα
Η σύνδεση με την υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό
Η ηθοποιός βρέθηκε στη Γαλλία για επίδειξη του ΟnlyFans
«Η Ρωσία έχει χάσει τον έλεγχο της βιομηχανίας πετρελαίου ντίζελ», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Γιατί ο Μερτς χάνει τους ψηφοφόρους
Σε επιφυλακή οι ιαπωνικές αρχές
Η Κάγια Κάλας καταδίκασε τη διαδικασία και τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης
Δράστες με εξειδικευμένο εξοπλισμό απέσπασαν 44 αποικίες από μελισσοκόμους
Η παρουσία των δύο influencers στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και οι αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα
Η «σκιά» του πρώην προέδρου πάνω από την προεκλογική μάχη του Νοεμβρίου
Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες
«Απειλείται η ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα του κοινού στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία»
Ο ρόλος του ΝΑΤΟ και οι ισχυρισμοί Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.