- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ισπανία: Από τη φυλακή στη Βουλή πέντε Καταλανοί αυτονομιστές
Τα αυτονομιστικά καταλανικά κόμματα κέρδισαν έδαφος
Στις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία εξελέγησαν και πέντε Καταλανοί αυτονομιστές που βρίσκονται στη φυλακή
Πέντε Καταλανοί αυτονομιστές που βρίσκονται στη φυλακή εξελέγησαν στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ισπανία καθώς τα κόμματά τους αποκόμισαν οφέλη στις εκλογές αυτές που ανέδειξαν νικητές τους σοσιαλιστές αλλά που χαρακτηρίστηκαν και από την είσοδο στη βουλή της ακροδεξιάς.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Καταλονίας Οριόλ Τζουνκέρας, ο οποίος μαζί με τον καταλανό πρόεδρο Κάρλες Πουτζδεμόν υποκίνησαν την απόπειρα απόσχισης της ισπανικής επαρχίας το 2017, είναι ένας από αυτούς που εξελέγησαν στην κάτω βουλή.
Ο Τζουνκέρας ήταν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του αυτονομιστικού κόμματος Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας (ERC).
Ένας άλλος που εξελέγη είναι ο πρόεδρος της οργάνωσης ANC (Καταλανική Εθνική Συνέλευση) Τζόρντι Σάντσεθ αλλά και ο Τζόρντι Τουρούλ, ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης την εποχή της απόπειρας απόσχισης από την Ισπανία, τον Οκτώβριο 2017.
Και οι δύο ήταν υποψήφιοι με το κόμμα Μαζί για την Καταλονία του Πουτζδεμόν, ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα για να αποφύγει τη σύλληψη.
Ο Γιοζέπ Ρουλ, ο οποίος επίσης βρισκόταν στην τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας εκείνη την εποχή, εξελέγη στην κάτω βουλή.
Ο Ραούλ Ρομέβα, ο οποίος την περίοδο προσπάθειας απόσχισης ήταν υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Καταλονίας, εξελέγη στη Γερουσία.
Τα αυτονομιστικά καταλανικά κόμματα κέρδισαν έδαφος στις εκλογές εξασφαλίζοντας 22 από τις 350 έδρες του κοινοβουλίου και πιθανόν να διαδραματίσουν ρόλο ρυθμιστή στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συμμαχίας με τους σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ που αναδείχτηκαν νικητές αλλά δεν εξασφάλισαν την πλειοψηφία των εδρών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν με άκουγε, θα είχε υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία εδώ και πολύ καιρό», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα επιβάλλονται μετά τα επεισόδια και τις λεηλασίες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων
«Εσύ είσαι ο άνθρωπος που θέλω στο πλευρό μου, Μπίμπι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νέο πλήγμα στο Vision 2030, το φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικού μετασχηματισμού του βασιλείου
Η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο έχοντας κοντά της τους αγαπημένους της
Γιατί οι φωτιές αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες
Ο πρώην ταξιτζής, Πολ Μακένζι αυτοανακηρύχθηκε πάστορας και ίδρυσε τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης
Οχυρώνονται» τα καταστήματα της πολυτελούς Βία Μοντεναπολεόνε
Η παρέμβαση για τις εκλογές
Οι εταιρείες μεταπώλησης αναζητούν τις ύποπτες αγγελίες
Η 68χρονη δημοσιογράφος κάλυψε επί δεκαετίες πολέμους και κρίσεις σε όλο τον κόσμο
Από τον σχολιαστή του CNN μέχρι την πρώην παρουσιάστρια του Fox
2.400 συλλήψεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και φόβοι για νέα επεισόδια
Δορυφορικές εικόνες είχαν αναζωπυρώσει τις ελπίδες για τον εντοπισμό του Lockheed Electra
Η εταιρεία απειλείται με πρόστιμο 200.000 δολαρίων την ημέρα
Γιατί η Μόσχα δεν θεωρεί ακόμη τη σύγκρουση νίκη
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και έδωσε εντολή στους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους
Ο Ολλανδός ηγέτης και ο σύντροφός του θα γίνουν γονείς την άνοιξη του 2027
Η νέα μαρτυρία στο δικαστήριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.