- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Έχει κλείσει το θέμα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, λέει η Βρετανία
Αντιδρά η Σκωτία μετά την ανακοίνωση Στέρτζον για σχέδια για δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας
Το θέμα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έχει διευθετηθεί, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης. Δεν έχει κλείσει το θέμα, λέει η Σκωτία
Το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έχει διευθετηθεί για μία γενιά, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, ότι πρόκειται να προωθήσει την διαδικασία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, εάν προχωρήσει το Brexit.
Μιλώντας από την Γλασκώβη, όπου συμμετείχε σε ένα συνέδριο για την κυβερνοασφάλεια, ο Λίντινγκτον απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί στην Σκωτία η δυνατότητα να διεξάγει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία, απαντώντας έτσι και στους ισχυρισμούς της Στέρτζον ότι η αντίθεση του Ουέστμινστερ σε κάτι τέτοιο «δεν είναι βιώσιμη».
Συνεχίζοντας, ξεκαθάρισε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα εκχωρήσει στο Εδιμβούργο το νομικό δικαίωμα για δημοψήφισμα πριν το 2021.
«Δεν βλέπουμε τον λόγο για κάτι τέτοιο. Αυτό υποτίθεται ότι διευθετήθηκε το 2014 για μία γενιά και θα μείνουμε σε αυτό», είπε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι πολίτες της Σκωτίας θέλουν να έχουν για μία ακόμη φορά ένα δημοψήφισμα.
Η απάντηση στις νέες αρνήσεις της βρετανικής κυβέρνησης, ήρθε από ένα άλλο συνέδριο που πραγματοποιεί στο Εδιμβούργο το Συμβούλιο Ανάπτυξης και Βιομηχανίας της Σκοτίας, από όπου ο αντιπρόεδρος της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Σκωτίας, Τζον Σουίνεϊ, υποστήριξε ότι η απόρριψη του Λονδίνου δεν σημαίνει το θέμα έχει κλείσει.
«Δεν βλέπω ότι η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σταθερή για να το θέσω με όσο πιο λεπτό τρόπο μπορώ.
Νομίζω πρέπει να τρέξει πολύ νερό ακόμη στο αυλάκι για τέτοια ζητήματα, έχουμε πολλές συζητήσεις να κάνουμε με την βρετανική κυβέρνηση και με άλλους γύρω από το θέμα και δεν πιστεύω ότι πρέπει να θεωρείται ως η τελευταία λέξη» είπε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.