Κοσμος

Μακάβρια λίστα: Στους 310 οι νεκροί στη Σρι Λάνκα

Σε κρίσιμη κατάσταση αρκετοί τραυματίες από τις βομβιστικές επιθέσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα
Βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα/©EPA/M.A. PUSHPA KUMARA

Αυξήθηκαν οι νεκροί στη Σρι Λάνκα, με τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων να έχουν φθάσει τα 310.

Στους 310 νεκρούς αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός των βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα το πρωί της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, πολλοί από τους 500 τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ αρκετοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κατά την ίδια πηγή, 40 ύποπτοι έχουν συλληφθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες. «Πρόκειται για μέλη ενός ντόπιου ισλαμιστικού κινήματος, του National Thowheeth Jama'ath» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η νησιωτική χώρα τελεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια τόσο στην πρωτεύουσα, Κολόμπο, όσο και στις άλλες μεγάλες πόλεις.

Πένθος

Η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας έχει κηρύξει εθνικό πένθος για τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων. Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης τηρήθηκαν τρία λεπτά σιγής για την απότιση φόρου τιμής στους νεκρούς. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, τα καταστήματα που πωλούν αλκοόλ είναι κλειστά, τα ραδιοφωνικά και τα τηλεοπτικά δίκτυα υποχρεώθηκαν να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους.

Στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο, όπου σημειώθηκε η πρώτη βομβιστική επίθεση, δεκάδες άνθρωποι προσευχήθηκαν σιωπηλά, κρατώντας κεριά στα χέρια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ