- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Κίτρινα Γιλέκα»: Συγκρούσεις για 23ο Σάββατο στη Γαλλία (video)
Οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου
Συνεχίζουν ακάθεκτα τα Κίτρινα Γιλέκα - Για 23ο Σάββατο σε σύγκρουση με την αστυνομία
Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε δεκάδες διαδηλωτές και αστυνομικούς στο Παρίσι κατά το 23ο Σάββατο των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».
Δεκάδες διαδηλωτές που φορούσαν μαύρες κουκούλες πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών και ορισμένοι έβαλαν φωτιά σε μοτοσικλέτες στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε το Reuters. Κάδοι απορριμμάτων και μηχανάκια πυρπολήθηκαν.
Η αστυνομία αντέδρασε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Μερικοί αστυνομικοί περπάτησαν προς τους διαδηλωτές για να ελέγξουν το πλήθος και να το κατευθύνουν προς την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ όπου είχαν την άδεια να διαδηλώσουν.
Έως τις 16:00 ώρα Ελλάδας 110 άνθρωποι είχαν προσαχθεί και τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού.
Massive anti-#Macron #GiletsJaunes protests today in #France. pic.twitter.com/TnSa97ZiX8
— Ali Özkök (@Ozkok_A) April 20, 2019
Πολλοί διαδηλωτές έκαναν σαφείς αναφορές στην καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων που προκάλεσε ένα ξεχείλισμα εθνικής συγκίνησης και ώθησε πλούσιες οικογένειες και μεγάλες επιχειρήσεις να αναλάβουν δεσμεύσεις για δωρεές που φθάνουν περίπου το ένα δισεκατομμυρίο ευρώ για την αποκατάστασή της.
«Εκατομμύρια για τη Νοτρ Νταμ, τι γίνεται για εμάς, τους φτωχούς;» ήταν η φράση στην μπλούζα ενός διαδηλωτή. «Όλα για τη Νοτρ Νταμ, τίποτα για τους άθλιους», ήταν μια άλλη φράση που παρέπεμπε στο γνωστό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό.
Μεγάλα τμήματα του δικτύου μετρό του Παρισιού έκλεισαν και περίπου 60.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε όλη τη Γαλλία, ανέφεραν οι αρχές.
Οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου αρχικά λόγω αυξήσεων στην τιμή των καυσίμων και του υψηλού κόστους διαβίωσης αλλά εξελίχθηκαν σε ένα ευρύτερο κίνημα εναντίον του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της ώθησής του για οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
#Paris #Acte23 of the #Giletsjaunes Tensions mounting #ActeXXIII#France #Yellowvests #Macron
— nonouzi (@Gerrrty) April 20, 2019
pic.twitter.com/vjZaazq6it
Ο Γάλλος ηγέτες αναμενόταν να ανακοινώσει μέτρα κατευνασμού του κινήματος τη Δευτέρα, προτού η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων τον αναγκάσει να ακυρώσει την ομιλία του. Αναμένεται τώρα να προβεί σε ανακοινώσεις την προσεχή Πέμπτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Η ομάδα Homeland Justice ισχυρίζεται ότι απέκτησε emails βουλευτών και προειδοποιεί για αποκαλύψεις
Η φυγή από το ξενοδοχείο με σκάλες κινδύνου και SOS από κινητά - Διχασμένη η ομάδα
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εκτιμά ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα μειώσει τις τιμές βενζίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.