- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρέγκλινγκ: «Τα χειρότερα βρίσκονται πίσω για την Ελλάδα»
Μπήκε τάξη στα δημοσιονομικά αλλά η χώρα «δεν έχει φθάσει στο τέλος του δρόμου»
To μήνυμα πως η Ελλάδα έχει αφήσει τα χειρότερα πίσω της έστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, σημειώνοντας πως πλέον το βάρος θα πρέπει να πέσει στην αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και σε ερώτηση για την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε την πρόοδο που έχει καταγραφεί τα τελευταία 8 χρόνια. Ενδεικτικά, ανέφερε πως η Ελλάδα είχε δημοσιονομικό έλλειμμα 15,5% του ΑΕΠ και πλέον καταγράφει διαρκώς πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που -όπως σημείωσε- δείχνει ότι επήλθε μια τάξη στα δημοσιονομικά της χώρας.
Στο σημείο αυτό τόνισε ότι «τα χειρότερα βρίσκονται πίσω για την Ελλάδα», διευκρινίζοντας, όμως, πως η χώρα «δεν έχει φθάσει στο τέλος του δρόμου». Ειδικότερα, υποστήριξε πως υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που πρέπει ακόμη να εφαρμοστούν και πως οι προσπάθειες θα πρέπει να εστιάσουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης.
Θετικό σημάδι η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ
Ερωτηθείς για την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εμφανίσθηκε να υποστηρίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Εφόσον η Ελλάδα θέλει να αποπληρώσει το ΔΝΤ νωρίτερα θα πρέπει να διαβουλευτεί με του πιστωτές της. Αλλά αυτό είναι ένα θετικό σημάδι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας, επίσης, στη δεξαμενή σκέψης Bruegel στην Ουάσιγκτον ανέφερε πως η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, εφόσον η χώρα παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συμφώνησε με τους δανειστές. Επανέλαβε, επίσης, ότι η Ελλάδα χάρη στα χαμηλά επιτόκια των δανείων, εξοικονομεί ετησίως περί τα 12 δισ. ευρώ, σε πληρωμές τόκων, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 7% του ελληνικού ΑΕΠ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.