Κοσμος

«Γάζωσαν» αυτοκίνητο οικογένειας - Τους μπέρδεψαν με ληστές

Σάλος στη Βραζιλία με τις 80 σφαίρες που έριξαν στρατιωτικοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
car-riddled-with-bullets.jpg

Αναβρασμός στη Βραζιλία μετά την είδηση ότι στρατιωτικοί «γάζωσαν» το αυτοκίνητο 5μελούς οικογένειας, σκοτώνοντας έναν άνδρα και στέλνοντας στο νοσοκομείο δύο ακόμη, εκ των οποίων ο ένας πεζός, που είχε την ατυχία να περνά εκείνη τη στιγμή από το σημείο.

Το τραγικό συμβάν εκτυλίχθηκε σε δρόμο του Ρίο ντε Τζανέιρο, την Κυριακή, με τους στρατιωτικούς να ρίχνουν 80 σφαίρες, όταν λανθασμένα θεώρησαν πως το όχημα ανήκει σε συμμορία. Οι ένστολοι βρίσκονταν σε περίπολο στη φτωχή συνοικία Γκουανταλούπε, στο βόρειο τμήμα της πόλης, όταν συνέβη το κακό. Για την υπόθεση τέθηκαν υπό κράτηση 10 στρατιώτες.

Πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ αυτών ένα παιδί 7 ετών, επέστρεφαν από ένα baby shower, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα πυρά. Ένας 51χρονος έχασε τη ζωή του, πατέρας ενός μικρού αγοριού, μουσικός και υπάλληλος εταιρείας φύλαξης, ενώ ο πεθερός του τραυματίστηκε.

«Όλα δείχνουν ότι οι στρατιωτικοί μπέρδεψαν το όχημα (της οικογένειας) με το αυτοκίνητο διαφυγής ληστών» επιβεβαίωσε στο TV Globo ο Λεονάρδο Σαλγάδο, στρατιωτικός διοικητής που έχει αναλάβει την υπόθεση. Και συμπλήρωσε: «Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν βρέθηκε κανένα όπλο. Ήταν μια κανονική οικογένεια, καλοί άνθρωποι, που έπεσαν θύματα των στρατιωτικών».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ