- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επανήλθε ο Ερντογάν στο θέμα της Αγίας Σοφίας
Η αναφορά του Τούρκου Προέδρου δεν συνδέεται με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες Τραμπ
Στις εξαγγελίες του για αλλαγή καθεστώτος της Αγίας Σοφίας, για να εισέρχονται δωρεάν οι τουρίστες, επανήλθε σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν: «Με ρώτησαν αν θα εξακολουθήσει να είναι επί πληρωμή η είσοδος στην Αγιά Σοφιά. Και τους απάντησα... όχι, μπορούμε να κάνουμε δωρεάν την είσοδο. Και όχι μόνο αυτό. Μπορούμε μετά τις εκλογές να την επαναφέρουμε στο πρότερο καθεστώς. Τί σημαίνει αυτό; Να αναστείλουμε το καθεστώς μουσείου και να την αποκαλούμε πάλι τζαμί».
Στην ομιλία του ο κ. Ερντογάν συνεχίζει αναφερόμενος στην απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντ.Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ: «Τώρα ο Τραμπ ανακήρυξε την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ. Έτσι κάνετε; Παραδίδετε στον εισβολέα, το Ισραήλ, τα υψίπεδα του Γκολάν; Και βέβαια θα πάρετε μια απάντηση από την Τουρκία... θα την πάρετε. Πρώτα απ' όλα, αυτή την στιγμή, εμείς ως προεδρεύοντες της Ισλαμικής Διάσκεψης Συνεργασίας, δεν οφείλουμε να δώσουμε μια απάντηση; Κι εμείς τώρα δώσαμε την απάντηση αυτή που επιβάλλει η ευθύνη μας, απαντάμε και θα εξακολουθούμε να απαντάμε».
Σε διορθωτικό του τηλεγράφημε το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει: Η διαδοχική αυτή κάλυψη των δύο ουσιαστικά ξεχωριστών θεμάτων, στην προεκλογική συγκέντρωση του κ. Ερντογάν, παρά το ότι η έκτακτη πρόσφατη σύγκληση της Ισλαμικής Διάσκεψης στην Τουρκία, που δεν συνδέθηκε με κάποιο τρόπο με την Αγία Σοφία, οδήγησε σε τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ΤΑΣΣ, το οποίο ερμήνευσε τη σκέψη αλλαγής καθεστώτος της Αγίας Σοφίας ως απάντηση του Ερντογάν στον Τραμπ. Συμπέρασμα που φαντάζει αυθαίρετο όταν διαβάζει κανείς προσεκτικά τις δύο διαδοχικές παραγράφους γνωρίζοντας και το περιεχόμενο της έκτακτης Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επίθεση που έγινε το 1941 και έβαλε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Συνελήφθη την ίδια ημέρα που ανακηρύχθηκε υποψήφιος για την προεδρία του CHP με 15,5 εκατομμύρια ψήφους
Ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν ενημέρωσε λίγο αργότερα πως «δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις»
«Περιμένουμε βοήθεια από την Ιαπωνία σε αντίθεση με το NATO»
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Προειδοποιούν για άλμα στις τιμές των καυσίμων - Kαλούν τους επιβάτες να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους
Σοκ on air για τον ρεπόρτερ που γλιτώνει από θαύμα
Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη
«Ο κόσμος και οι αχάριστοι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστούν τον Τραμπ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στο ΝΑΤΟ
Η μείωση των ποσοστών γεννήσεων ανησυχεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Μετά τις δηλώσεις Τραμπ, η Κοπεγχάγη ήταν έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο
Δραματική άνοδος τιμών στην ενέργεια
Οι πολίτες των μεγάλων κρατών της Δύσης εμπιστεύονται περισσότερο μια δικτατορία από τη γη των ελεύθερων και τη χώρα των γενναίων. Κι αυτό είναι έργο του 47ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών
Ο πύραυλος είχε κατεύθυνση την πόλη Γιανμπού
Εξοντώθηκε επικίνδυνος βαρόνος ναρκωτικών της συμμορίας Comando Vermelho
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.