Κοσμος

Η γερουσιαστής ΜακΣάλι μιλά για το πώς τη βίασαν στην Αεροπορία

Ήταν η πρώτη γυναίκα πιλότος μαχητικών αεροσκαφών και ένιωσε «τρόμο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάρθα ΜακΣάλι
Μάρθα ΜακΣάλι / © EPA/RICK D'ELIA

Η γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών και πρώτη γυναίκα πιλότος μαχητικών αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία της χώρας της αποκαλύπτει ότι έπεσε θύμα βιασμού από ανώτερο αξιωματικό κατά τη διάρκεια της θητείας της. Η Μάρθα ΜακΣάλι μίλησε πρώτη φορά για τον τρόμο που ένιωσε για τον τρόπο που την αντιμετώπισαν.

«Οι δράστες καταχρώνται τη θέση εξουσίας που κατέχουν... και σε μία περίπτωση με κυνήγησε και κατόπιν με βίασε ένας ανώτερος αξιωματικός», αφηγήθηκε η πολιτικός κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στη Γερουσία με θέμα τις σεξουαλικές επιθέσεις στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.

Στην 52χρονη ΜακΣάλι, Ρεπουμπλικανή από την Αριζόνα που εξελέγη για δύο θητείες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δόθηκε η έδρα του εκλιπόντος Τζον Μακέιν στη Γερουσία.

Sen. Martha McSally: I am 'a military sexual assault survivor'


«Δεν μίλησα για πολλά χρόνια, όμως αργότερα στην καριέρα μου ως στρατιωτικός βρέθηκα να παλεύω με σκάνδαλα και τις τόσο ανεπαρκείς απαντήσεις σε αυτά. Ένιωσα την ανάγκη να πω σε ορισμένους ανθρώπους: Είμαι κι εγώ επιζήσασα» υπογράμμισε η ΜακΣάλι ενώπιον της υποεπιτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Τρομοκρατήθηκα από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η προσπάθειά μου να μοιραστώ σε γενικές γραμμές την εμπειρία μου» εξήγησε, προσθέτοντας ότι έφθασε πολύ κοντά στο να αποχωρήσει από την Πολεμική Αεροπορία έπειτα από 18 χρόνια. «Όπως πολλά θύματα, ένιωσα ότι το σύστημα με βίαζε ξανά και ξανά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ