- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ιταλία: Οι Αρχές διέλυσαν παραγκούπολη μεταναστών στην Καλαβρία
Ο Σαλβίνι υποσχέθηκε ότι θα μετεγκατασταθούν σε κέντρα υποδοχής
Περίπου 900 μετανάστες απομακρύνθηκαν σήμερα το πρωί χωρίς επεισόδια από το Σαν Φερντινάντο, στην Καλαβρία (νοτιοδυτική Ιταλία), και ο πρόχειρος καταυλισμός τους ισοπεδώθηκε από μπουλντόζες, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
«Όπως είχαμε υποσχεθεί (…) περάσαμε από τα λόγια στα έργα», δήλωσε ο Σαλβίνι, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας και ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής λαϊκιστικής κυβέρνησης.
Οι επιχειρήσεις εκκένωσης των μεταναστών αυτών, πολλοί από τους οποίους είχαν βρει εποχική εργασία, μερικές φορές μαύρη, στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής, ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί. Ο Σαλβίνι υποσχέθηκε ότι θα μετεγκατασταθούν σε κέντρα υποδοχής, ωστόσο σήμερα το πρωί πολλοί μετανάστες, που ρωτήθηκαν από τα ιταλικά ΜΜΕ, είπαν πως εξακολουθούν να μην ξέρουν πού θα οδηγηθούν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η παραγκούπολη του Σαν Φερντινάντο εκκενώνεται με αυτό τον τρόπο χωρίς το πρόβλημα να επιλύεται πραγματικά και με κίνδυνο να αυξηθεί η επισφάλεια αυτών των μεταναστών, καταγγέλλουν οι οργανώσεις αρωγής. Τέσσερις μετανάστες έχασαν τη ζωή τους, δολοφονήθηκαν ή πέθαναν από τυχαίες πυρκαγιές ή από εμπρησμούς εδώ και έναν χρόνο, καταγγέλλει επίσης η οργάνωση Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Ο θάνατος ενός Σενεγαλέζου, του 29χρονου Μουσά Μπα, είχε οδηγήσει τις ιταλικές αρχές να δώσουν και πάλι εντολή για την κατεδάφιση της παραγκούπολης αυτής.
Όμως, υπενθυμίζει η οργάνωση αυτή που είναι παρούσα στο σημείο εδώ και αρκετά χρόνια, αυτή η «πολλοστή» επιχείρηση εκκένωσης ξεκίνησε «χωρίς να ληφθούν καθόλου υπόψη ούτε τα ατομικά δικαιώματα αυτών των μεταναστών εργατών ούτε οι δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβαν τοπικοί και περιφερειακοί θεσμοί και ενώσεις υπέρ ενεργειών που αποσκοπούν μακροπρόθεσμα στην κοινωνική ένταξή τους».
Εκατοντάδες μετανάστες απέκτησαν τη συνήθεια εδώ και χρόνια να εγκαθίστανται σε αυτή την αγροτική περιοχή της Καλαβρίας με πόλο έλξης την εποχική εργασία.
Η Coldiretti, το μεγαλύτερο ιταλικό συνδικάτο στον αγροτικό τομέα, απηύθυνε, εξάλλου, προχθές Δευτέρα, έκκληση στις αρχές να επισπεύσουν τη χορήγηση αδειών για την είσοδο ξένων εργατών στην Ιταλία, λόγω της πρόωρης έναρξης της συγκομιδής ορισμένων προϊόντων εξαιτίας των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.