- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αφαίρεσαν την υπηκοότητα από τον γιο του Μπιν Λάντεν
Μετά την επικήρυξή του από τις ΗΠΑ με 1 εκατ. δολάρια
Η Σαουδική Αραβία αφαίρεσε την υπηκοότητα από τον Χάμζα μπιν Λάντεν, τον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της αραβικής χώρας. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης Ουμ αλ Κούρα.
Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως προσφέρει αμοιβή έως 1 εκατομμύριο δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν «στην αναγνώριση ή τον εντοπισμό σε οποιαδήποτε χώρα» του Χάμζα, τον οποίο αποκαλεί σημαντικό στέλεχος της Αλ Κάιντα.
Επίσης, η Επιτροπή Κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον των οργανώσεων Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα πρόσθεσε το όνομα του «Χάμζα Οσάμα Μοχάμαντ Μπιν Λάντεν», γεννημένου στις 9 Μαΐου 1989 στην Τζέντα, στον κατάλογο των προσώπων τα περιουσιακά στοιχεία των οποιών έχουν παγώσει διεθνώς, ενώ τους έχει απαγορευθεί να ταξιδεύουν.
«Ορίσθηκε» (τον Αύγουστο 2015) από τον νυν αρχηγό της Αλ Κάιντα, τον Αιγύπτιο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, «ως επίσημο μέλος της Αλ Κάιντα» και «θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχός του», προσθέτει ο ΟΗΕ.
Το 15ο από τα περίπου 20 παιδιά του Οσάμα Μπιν Λάντεν, γιός της τρίτης συζύγου του, ο Χάμζα προετοιμαζόταν από την παιδική ηλικία του για να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του. Στο πλευρό του στο Αφγανιστάν πριν από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, έμαθε τον χειρισμό των όπλων και σε βίντεο που έχει αναρτήσει στο Ίντερνετ, καταφέρεται εναντίον των Αμερικανών, των Εβραίων και των «Σταυροφόρων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.