- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
BBC: Αφόρητη η ζωή των Αφρικανών φοιτητών στα κατεχόμενα
Αναγκάζονται να προσφέρουν ακόμη και σεξουαλικές υπηρεσίες
Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει ρεπορτάζ του BBC τις συνθήκες ζωής των Αφρικανών φοιτητών στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επιτήδειοι πείθουν τους φοιτητές πως το κόστος των διδάκτρων είναι χαμηλό και πως θα έχουν ευκαιρίες εργοδότησης, κάτι που διαπιστώνουν ότι είναι ψέμα με την άφιξή τους στο νησί.
Στο ρεπορτάζ του BBC αναφέρεται η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», που γράφει ότι ρεπόρτερ του βρετανικού καναλιού συνομίλησε με Νιγηριανή φοιτήτρια η οποία άφησε πίσω στη χώρα της το σύζυγό της και τα δυο ανήλικα της παιδιά. Ο ατζέντης που την έπεισε να έρθει στην κατεχόμενη Κύπρο για σπουδές της υποσχέθηκε ότι τα δίδακτρα είναι μόλις 1.300 ευρώ το χρόνο και πως θα μπορούσε ταυτόχρονα να εργάζεται ώστε να στέλνει και χρήματα στη χώρα της. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε αφού με την άφιξή της στην κατεχόμενη Λευκωσία χρειάστηκε να πληρώσει όλα τα λεφτά που είχε φέρει μαζί της για να καλύψει την πρώτη δόση των διδάκτρων και πλέον χρειάζεται 900 ευρώ το μήνα για να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης και σπουδών.
Ως προς τις ευκαιρίες εργοδότησης, αποδείχθηκαν μύθος αφού οι μόνες δουλειές που μπορεί να βρει ένας Αφρικανός φοιτητής στα κατεχόμενα είναι εξαιρετικά χαμηλόμισθες και θα πρέπει να δουλεύει επτά ημέρες την εβδομάδα για να βγάλει τα προς το ζην. Αυτό βέβαια δεν είναι το μόνο πρόβλημα αφού, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, πολλοί αναγκάζονται να καταφύγουν για δανεικά σε τοκογλύφους ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις φοιτητριών που κατέφυγαν στην πορνεία.
Πάστορας από τη Ζιμπάμπουε που μίλησε στο BBC αναφέρθηκε σε περιπτώσεις φοιτητριών που εξαναγκάστηκαν να προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες ως αποπληρωμή για δάνειο που είχαν λάβει. Αναφέρεται, μάλιστα, σε συγκεκριμένο περιστατικό όπου ο ίδιος απελευθέρωσε φοιτήτρια από σπίτι στο οποίο την είχαν φυλακισμένη και την εξέδιδαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση
Φίλος του κατέβαλε εγγύηση 200.000 φράγκων
Στην ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν ακόμη πέντε άνδρες
Eνώ η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης
Έκτακτη ευρωπαϊκή βοήθεια σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην ενέργεια
Το αισιόδοξο κλίμα ήρθε σε αντίθεση με τις υποβόσκουσες ανησυχίες
Bρισκόταν στη λίστα των «10 Πιο Καταζητούμενων» του FBI
Κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα αναλαμβάνουν η Oracle, η Silver Lake
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι αρχές εξετάζουν τα τρένα που πέρασαν από το ίδιο σημείο τις 48 ώρες πριν το ατύχημα για να προσδιοριστεί η στιγμή που δημιουργήθηκε η βλάβη
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από την καταστολή - Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.