- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στο Μπανγκλαντές για τους Ροχίνγκια η Αντζελίνα Τζολί (εικόνες)
Έκκληση στη Μιανμάρ να βάλει τέλος στην βία εναντίον τους
Η Αντζελίνα Τζολί κάλεσε σήμερα την Μιανμάρ να επιδείξει «αληθινή βούληση» να σταματήσει τον κύκλο της βίας εναντίον των Ροχίνγκια, στη διάρκεια επίσκεψής της σε προσφυγικούς καταυλισμούς στο Μπανγκλαντές.
Η χολιγουντιανή σταρ, η οποία ήρθε με την ιδιότητα της ειδικής απεσταλμένης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, έφθασε χθες, Δευτέρα, στο Μπανγκλαντές, φτωχή χώρα της νότιας Ασίας όπου σχεδόν ένα εκατομμύριο Ροχίνγκια συνωστίζονται σε γιγάντιους καταυλισμούς από σκηνές αφού διέφυγαν από τις διώξεις εναντίον της μουσουλμανικής κοινότητάς τους στη γειτονική Μιανμάρ.
«Καλώ τις αρχές της Μιανμάρ να δείξουν την απαραίτητη αληθινή βούληση για να βάλουν τέλος στον κύκλο της βίας και των εκτοπίσεων και να βελτιώσουν τις συνθήκες για όλες τις κοινότητες στην Πολιτεία Ραχίν», απ' όπου προέρχονται οι Ροχίνγκια, δήλωσε η ηθοποιός σε δημοσιογράφους.
Στη διάρκεια της επίσκεψής της στους καταυλισμούς της νότιας περιφέρειας Κοξ Μπαζάρ, οι οποίοι υποδέχθηκαν 740.000 ανθρώπους στα τέλη του 2017, η Αντζελίνα Τζολί πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων γυναίκες που βιάσθηκαν από στρατιωτικούς της Μιανμάρ.
#AngelinaJolie visiting #Rohingya camps in Teknaf#UNHCR special envoy and US film star Angelina Jolie has been visiting Rohingya refugee camps in Teknaf upazila of Cox's Bazar.
— telegraphnews24 (@tn24bd) February 4, 2019
#rohingya #kindle #SeuCrime #ARMYSelcaDay #unitedstates #USA pic.twitter.com/CytYjBae5J
«Συνάντησα χθες μια γυναίκα, μια επιζήσασα βιασμού στη Μιανμάρ, και μου είπε, 'θα πρέπει να με πυροβολήσετε για να επιστρέψω εκεί χωρίς τα δικαιώματά μου'», είπε στους δημοσιογράφους η 43χρονη ηθοποιός.
Μειονότητα παρίας στη Μιανμάρ, οι Ροχίνγκια θεωρούνται παράνομοι μετανάστες παρόλο που ορισμένοι ζουν εκεί εδώ και γενιές. Το φθινόπωρο 2017 διέφυγαν μαζικά απ' αυτή τη χώρα, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι βουδιστές, διαφεύγοντας από μια εκστρατεία του στρατού, για την οποία έρευνα του ΟΗΕ συνέστησε την άσκηση διώξεων για «γενοκτονία».
Οι Ροχίνγκια που έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές θα πρέπει να μπορέσουν να επιστρέψουν στη Μιανμάρ «μόνον όταν αισθανθούν αρκετά ασφαλείς για να το κάνουν με τη θέλησή τους και γνωρίζοντας πως τα δικαιώματά τους θα γίνουν σεβαστά», επέμεινε η Τζολί, η οποία θα ολοκληρώσει αύριο, Τετάρτη, την επίσκεψή της στο Μπανγκλαντές με μια συνάντηση με την πρωθυπουργό Σέιχ Χασίνα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΟΗΕ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.