- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Συνελήφθη γυναίκα για τη φωτιά σε κτίριο στο Παρίσι - Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών (video)
Πρόκειται για κάτοικο του κτιρίου
Σε 10 ανέρχονται οι νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφη πολυκατοικία του Παρισιού τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη και σε περίπου 30 οι τραυματίες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την γαλλική πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι μία κάτοικος του κτιρίου συνελήφθη και τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση.
«Ένα άτομο συνελήφθη, πρόκειται για μία γυναίκα, και αυτή έχει τεθεί προσωρινά υπό κράτηση», δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για "κάτοικο" του κτιρίου.
«Η γυναίκα αυτή συνελήφθη στον δρόμο αμέσως μετά την πυρκαγιά. Κρατείται», δήλωσε ο εισαγγελέας προσθέτοντας ότι είχε «ψυχιατρικό ιστορικό».
Σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό και η δικαστική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για «σκόπιμη καταστροφή που επέφερε θανάτους».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άρχισε έρευνα για "εκούσια καταστροφή με εμπρησμό που προκάλεσε θανάτους" και ότι αυτή ανατέθηκε στην υπηρεσία δίωξης κοινού εγκλήματος.
«Το Παρίσι ξυπνά μέσα στον πόνο μετά την πυρκαγιά της οδού Ερλανζέρ την νύκτα. Οι σκέψεις για τα θύματα. Ευχαριστώ τους πυροσβέστες το θάρρος των οποίων επέτρεψε την διάσωση πολλών ανθρώπων», έγραψε πριν από λίγο στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
«Το Παρίσι πενθεί σήμερα, ο απολογισμός είναι τρομακτικός», έγραψε στο Twitter η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.
Έπειτα από πέντε ώρες προσπάθειας οι πυροσβέστες κατάφεραν εν τέλει την αυγή να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται έξι πυροσβέστες, ενώ περίπου 50 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτίριο αυτό με τη βοήθεια των πυροσβεστών, χρησιμοποιώντας τις ειδικές σκάλες της πυροσβεστικής.
Ωστόσο "ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς δεν έχουν γίνει ακόμη αναγνωριστικές επιχειρήσεις στους τελευταίους ορόφους του κτιρίου, όπου η φωτιά ήταν πολύ μεγάλη", διευκρίνισε μιλώντας στο AFP εκπρόσωπος των πυροσβεστών που βρισκόταν εκεί.
"Το Παρίσι θρηνεί σήμερα το πρωί", "ο απολογισμός είναι τραγικός", αντέδρασε σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, η οποία σημείωσε ότι θα επισκεφθεί τον τόπο του τραγικού συμβάντος "νωρίς σήμερα το πρωί".
Η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα προς το παρόν, ξέσπασε γύρω στη 01:00 τοπική ώρα το πρωί, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία αναφέρθηκε ότι ήταν "απίστευτης σφοδρότητας".
Ορισμένοι κάτοικοι του οκταώροφου αυτού κτιρίου της δεκαετίας του 1970 στην οδό Ερλανζέ (16ο διαμέρισμα), κατέφυγαν στην ταράτσα του για να γλιτώσουν από τις φλόγες, ενώ πολλοί κάτοικοι φώναζαν για βοήθεια από τα παράθυρά τους.
"Χρειάστηκε να επέμβουμε για τη διάσωση πολλών ανθρώπων, κυρίως για περίπου δέκα που είχαν καταφύγει στην ταράτσα", διευκρίνισε ο αξιωματούχος της πυροσβεστικής Κλεμάν Κονιόν.
"Συνολικά περίπου 50 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τους πυροσβέστες κυρίως χάρη στην εγκατάσταση σκαλών", διευκρίνισε.
Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν επίσης δύο γειτονικά κτίρια, ενώ οι υπεύθυνοι του δημαρχείου του 16ου διαμερίσματος εργάζονταν όλο το βράδυ για να βρουν λύσεις για την προσωρινή μετεγκατάστασή τους.
Σύμφωνα με την Αν Ινταλγκό, οι δημοτικές υπηρεσίες "ανέλαβαν αμέσως καθήκοντα για την φιλοξενία των ανθρώπων αυτών που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους" και αυτή η συνδρομή προς τους πληγέντες θα συνεχιστεί "για όσο καιρό χρειαστεί".
Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς πολλοί δρόμοι αυτής της σικ συνοικίας του Παρισιού στις παρυφές του Δάσους της Βουλώνης είχαν αποκλειστεί από δεκάδες οχήματα της αστυνομίας και πυροσβεστικά, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.
Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετείχαν περίπου 200 πυροσβέστες.
Στα τέλη του Δεκεμβρίου δύο γυναίκες και δύο κοριτσάκια έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε κτίριο σε πολυώροφη πολυκατοικία στο Μπομπινί στα προάστια του Παρισιού. Και οι τέσσερις πέθαναν από ασφυξία.
Στις 12 Ιανουαρίου τέσσερις άνθρωποι έχασαν επίσης τη ζωή τους από έκρηξη που οφειλόταν στη διαρροή αερίου στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.