Κοσμος

Θάνατος Κατσίφα: Η Αλβανία καθυστερεί άλλους τρεις μήνες για το πόρισμα

«Παραποιούν καταθέσεις» καταγγέλλουν κάτοικοι της Δρόπολης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωνσταντίνος Κατσίφας
Κωνσταντίνος Κατσίφας © facebook.com/kostas.katsifas.14

Παρατείνεται κατά τρεις μήνες η ολοκλήρωση της έρευνας για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, από την Εισαγγελία Τιράνων, σύμφωνα με το Star Channel.

Ακολουθώντας την ίδια τακτική με την πολυήμερη καθυστέρηση παράδοσης της σορού στην οικογένεια, οι αλβανικές Αρχές παρατείνουν προκλητικά και τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας. Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία η διαδικασία αυτή θα έπρεπε να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες. Ωστόσο ανακοινώθηκε παράταση ακόμη τριών μηνών, προκειμένου να συγκεντρωθούν νέα στοιχεία, ενώ θα ζητηθεί και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του νεκρού από τις ελληνικές Αρχές.

Επίσης, η Εισαγγελία Τιράνων ζητεί κι άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του νεκρού σαν να είναι εκείνος ο κατηγορούμενος. «Κατηγορούμενος μετά θάνατον; Δε γίνεται! Δεν διέπραξε ποινικό αδίκημα» λέει η Ερμιόνη Κατσίφα. «Γιατί δεν έγινε άρση της ΡΕΝΕΑ και του ελικοπτέρου και όλων των χειριστών;» λέει ο σύντροφος της αδελφής του Κωνσταντίνου, Τιμολέων Γεωργίου. 

Ο Αλβανός εισαγγελέας έχει ήδη στα χέρια του την ιατροδικαστική και τη βαλλιστική έκθεση. Έχει πάρει καταθέσεις από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν  στην επιχείρηση, ενώ έχουν παραδοθεί και τα πρακτικά των συνομιλιών. 

Εντύπωση προκαλεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παραδοθεί κανένα βίντεο, που να δείχνει τι ακριβώς συνέβη στις 28 Οκτωβρίου στις Βουλιαράτες.

«Να δούμε τι αποτέλεσμα θα βγάλουν αυτοί. Πίεση… μας ασκούν ψυχολογική πίεση» λέει ο πατέρας του Κωνσταντίνου, Γιάννης Κατσίφας.

Το αλβανικό παρακράτος προσπαθεί να εξαφανίσει τον εκτελεστή του Κατσίφα. Έκαναν 10 ημέρες να παραδώσουν τη σωρό του παλικαριού  και θα κάνουν 6 μήνες να παραδώσουν το πόρισμα για τον θάνατό του.

«Με προβληματίζει αλλά δε με εκπλήσσει. Να θυμίσω με πόση μεγάλη καθυστέρηση παραδόθηκε η σορός του» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, Ευθύμιος Ναυρίδης. 

«Προσπαθούν να βγάλουν τον Κατσίφα εξτρεμιστή. Παραποιούν στοιχεία της κατάθεσης. Έλεγε ο άλλος ότι ο Κωνσταντίνος ήταν ένα παιδί που αγαπούσε την πατρίδα και αυτοί τον κατέγραφαν ως εξτρεμιστή. Θέλουν να βγάλουν τον Κατσίφα τρελό» καταγγέλλει κάτοικος της Δρόπολης. 

Σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο, το πόρισμα θα πρέπει να παραδοθεί στο τέλος του Απριλίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ