Le Monde: Ο Τσίπρας ξεκίνησε άλλη μια παρτίδα πολιτικού πόκερ
Νέα περίοδος αστάθειας αρχίζει στην Ελλάδα
Ο Αλέξης Τσίπρας επωφελήθηκε από την αναχώρηση του «περιοριστικού» του εταίρου, Πάνου Καμμένου, «για να παίξει άλλη μια παρτίδα πολιτικού πόκερ», ζητώντας κατ’ αρχάς ψήφο εμπιστοσύνης.
Αυτό επισημαίνεται σε άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Στο κείμενο τονίζεται ότι οι πρόωρες εκλογές φαίνονται όλο πιο κοντά, την ώρα που η χώρα εισέρχεται σε μια νέα περίοδος αστάθειας.
«Ο Αλέξης Τσίπρας, που διαθέτει 145 εκλεγμένους βουλευτές (από τους 300) από το κόμμα του της Αριστεράς, μπορεί να προσβλέπει σε τέσσερις βουλευτές από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων» αναφέρει η Le Monde.
«Όλο και πιο πιθανές οι πρόωρες εκλογές»
Ο Μάνος Παπάζογλου, καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, μιλά στη γαλλική εφημερίδα, επισημαίνοντας:
«Οι κινήσεις στο πολιτικό πόκερ του Αλέξη Τσίπρα είναι όλο και πιο ελεγχόμενες, περισσότερο από όσο ίσως πιστεύουν κάποιοι. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι η ψήφος εμπιστοσύνης θα περάσει, όπως και η Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά η πλειοψηφία είναι αδύναμη. Για τις σημαντικές ψηφοφορίες, όπως είναι η Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να βρει 180 ψήφους. Οι πρόωρες εκλογές φαίνονται όλο και πιο πιθανές και μια νέα περίοδος αστάθειας ανοίγει για την Ελλάδα».
Η Le Monde υποστηρίζει πως «ο Πάνος Καμμένος προετοιμάζεται ήδη για τις επόμενες εκλογές και δεν θα έχει συμβιβαστεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών έναντι των εθνικιστών ψηφοφόρων του».
Και συνεχίζει: «Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, "απαλλάσσεται" από έναν εταίρο ιδεολογικά στον αντίποδα του κόμματός του και θέλει να προσεγγίσει την κεντροαριστερά εν όψει των μελλοντικών ευρωεκλογών και βουλευτικών εκλογών. Την Κυριακή το βράδυ, ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις να ενωθούν για την επόμενη μέρα».
«Η προεκλογική εκστρατεία έχει ξεκινήσει για τα καλά» καταλήγει το άρθρο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αναρτήσεις AI ο Τραμπ εμφανίζει τη Γροιλανδία και τον Καναδά ως αμερικανικά εδάφη
Οικογένειες δίνουν δείγμα DNA για να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποί τους συγκαταλέγονται στους νεκρούς
Το μήνυμα που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το έγγραφο που εστάλη στις χώρες που έλαβαν πρόσκληση να συμμετέχουν
Πώς περιγράφει το περιστατικό ο άνδρας - Παραμένει η οργή στην Πολιτεία
Η ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να φέρει βόρειο σέλας σε περιοχές που δεν εμφανίζεται συνήθως
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, γεννήσεις, θάνατοι
Οι σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης στο επίκεντρο
Τουλάχιστον 40 νεκροί - Στο μικροσκόπιο οι γραμμές των τρένων
Όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο Βιτρούβιος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι διάσημος για το έργο του De architectura
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια μετά τη φονική σύγκρουση τρένων
Κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας εναντίον της Daily Mail
Οι σχέσεις τους ξεκινούν πριν από την Ιρανική Επανάσταση του 1979
Οι τεχνικοί που βρίσκονται στο σημείο διαπίστωσαν φθορές
Η υπόθεση παίρνει τώρα νέα τροπή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.