- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Κίτρινα γιλέκα»: Οι ρεπόρτερ του BFMTV αρνούνται να καλύψουν τις κινητοποιήσεις
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας
Οι ρεπόρτερ του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού BFMTV αποφάσισαν να μην καλύψουν σήμερα τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις που δέχτηκαν το Σαββατοκύριακο πολλοί συνάδελφοί τους, όπως έγινε γνωστό από τον σύλλογό τους (SDJ).
Το Σάββατο, δημοσιογράφοι του καναλιού και οι σωματοφύλακές τους ξυλοκοπήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» στη Ρουέν ενώ μια ρεπόρτερ τραυματίστηκε ελαφρά από κροτίδα στα Ηλύσια Πεδία.
Μετά τα νέα αυτά επεισόδια, όλοι οι ρεπόρτερ, με τη στήριξη και της διεύθυνσης, αποφάσισαν από κοινού να μην καλύψουν καμία κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» σήμερα, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους. «Δεν θέλουμε να δώσουμε τον λόγο στα "κίτρινα γιλέκα" σήμερα, για να διαμαρτυρηθούμε για τις ενέργειες ορισμένων διαδηλωτών» το Σαββατοκύριακο, εξήγησε ο πρόεδρος του SDJ, Φρανσουά Πιτρέλ. "Γνωρίζουμε ότι δεν ευθύνονται όλα τα κίτρινα γιλέκα, όμως τα γεγονότα ήταν πολύ σοβαρά και ανησυχητικά, κατά την άποψή μας, για την ελευθεροτυπία και τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε καθημερινά με αυτούς τους διαδηλωτές εδώ και πολλές εβδομάδες", πρόσθεσε.
Οι δημοσιογράφοι του καναλιού έχουν στοχοποιηθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις. Το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της «Όγδοης Πράξης» των κινητοποιήσεων, ένα συνεργείο του BFMTV «κυνηγήθηκε» στη Ρουέν από διαδηλωτές ενώ στο Παρίσι «ένας διαδηλωτής ή, σε κάθε περίπτωση, ένα πρόσωπο που φορούσε κίτρινο γιλέκο» –κατά τα λεγόμενα του Πιτρέλ– έριξε σκόπιμα κροτίδες στα πόδια μιας δημοσιογράφου, τραυματίζοντάς την ελαφρά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.