Κοσμος

FAZ: Θύματα χάκερς Γερμανοί πολιτικοί

Δημοσιεύουν μαζικά δεδομένα των πολιτικών και άλλων δημοσίων προσώπων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
germanparliament
Μπούντεσταγκ/ ©Michele Tantussi / Getty Images / ideal images

Επίθεση από χάκερς έχουν δεχτεί γερμανοί πολιτικοί και άλλα δημόσια πρόσωπα σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα FAZ. Οι άγνωστοι χάκερς έχουν δημοσιεύσει μαζικά δεδομένα και έγγραφά τους στο διαδίκτυο, ενώ είναι άγνωστο ποιοι είναι πίσω από την ενέργεια αυτή.

Όπως ανέφερε το γερμανικο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB, δημοσιοποιήθηκαν από τους χάκερς στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμοί κινητής τηλεφωνίας και διευθύνσεις πολιτικών. Επίσης, δημοσιεύθηκαν πολλά προσωπικά δεδομένα καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων.

Σύμφωνα με το RBB, δεν δημοσιεύθηκαν κρίσιμα έγγραφα, όπως προέκυψε από μια πρώτη έρευνα. Οι συνδέσεις με τα έγγραφα πιθανότατα διαδόθηκαν πριν από τα Χριστούγεννα στο Twitter με τη μορφή ενός είδους ημερολογίου έλευσης.

Ο λογαριασμός στο Twitter, ο οποίος μοιράζεται δεδομένα από την 1η Δεκεμβρίου, περιγράφεται με όρους όπως "Security Researching" και "Satire & Irony" και έχει τώρα περισσότερους από 17.000 οπαδούς.

Το τελευταίο tweet του λογαριασμού έγινε στις 28 Δεκεμβρίου και περιέχει ένα σύνδεσμο που οδηγεί σε ενα μη προσβάσιμο blog, γράφοντας: «Jürgen Resch (εθνικός διαχειριστής για περιβαλλοντικές ενισχύσεις)». Μεχρι στιγμής κανείς δεν έχει ενημερωθεί για την επίθεση των χάκερς και για τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν, γράφει η FAZ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ