- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Δώστε μου λεφτά για το τείχος, αλλιώς θα κλείσω τα σύνορα
Νέες απειλές από τον Αμερικανό πρόεδρο αν οι Δημοκρατικοί δεν εγκρίνουν τα κονδύλια
Να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, απείλησε την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε ότι θα προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση εφόσον οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο δεν εγκρίνουν τα κονδύλια για την κατασκευή του τείχους κατά μήκος της διασυνοριακής γραμμής με τη γειτονική χώρα. Η διαμάχη για το κολοσσιαίο αυτό έργο έχει προκαλέσει μερική «παράλυση» (shutdown) της ομοσπονδιακής κυβέρνησης από τις 22 Δεκεμβρίου.
«Θα αναγκαστούμε να κλείσουμε πλήρως το Νότιο Σύνορο αν οι Δημοκρατικοί, που κωλυσιεργούν, δεν μας δώσουν τα χρήματα για να τελειώσουμε το τείχος & επίσης να αλλάξουμε τους γελοίους νόμους για τη μετανάστευση που έχει φορτωθεί η χώρα μας» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.
Λίγη ώρα αργότερα, σε νέο του μήνυμα στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, διευκρίνισε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν τόσα χρήματα στο εμπόριο με το Μεξικό βάσει της NAFTA, πάνω από 75 δισεκατομμύρια τον χρόνο (χωρίς να περιλαμβάνονται τα χρήματα από το εμπόριο ναρκωτικών, που θα ήταν πολλές φορές αυτό το ποσό), ώστε θα εξετάσω το κλείσιμο του Νότιου Συνόρου ως "μια επικερδής επιχείρηση"».
Ο Τραμπ καταγγέλλει συχνά τη Βορειοαμερικανική συμφωνία ελεύθερων ανταλλαγών (NAFTA) που ενώνει τον Καναδά, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες, απαιτώντας από τους γείτονές του να υπάρξει διαπραγμάτευση και νέοι όροι, περισσότερο ευνοϊκοί για τη χώρα του. Πάντως, μια νέα συμφωνία για την αντικατάστασή της υπεγράφη στα τέλη Νοεμβρίου, ωστόσο δεν φαίνεται να ικανοποιεί τον Αμερικανό πρόεδρο.
«Είτε κατασκευάζουμε το τείχος, είτε κλείνουμε το Νότιο Σύνορο» έγραψε σε ένα ακόμη μήνυμα.
Την Πέμπτη απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, προκειμένου να σταματήσει το shutdown, να ενεργοποιηθούν εκ νέου οι κυβερνητικές υπηρεσίες και να επιστρέψουν στην εργασία τους εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι που βρίσκονται σε αναγκαστική αργία. Εκτιμάται ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως την ερχόμενη εβδομάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Το ακροδεξιό κόμμα βλέπει τη νίκη ως πρώτο βήμα προς την επικράτηση στις ομοσπονδιακές εκλογές
Η προγραμματίστρια πίσω από ένα από τα σημαντικότερα πειράματα του 20ού αιώνα
Ο Μερτς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «τη χειρότερη ήττα του CDU εδώ και δεκαετίες»
Διάγνωση με σπάνια πάθηση του αίματος - Συνεχίζει τη δουλειά παρά την εξάντληση
Επίθεση σε επιβάτες και πλήρωμα σε πτήση της American Airlines - Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
Παρέμβαση Φόλκερ Τουρκ στη Γενεύη - Ανησυχία για τις μαζικές απελάσεις της ICE
Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας
Από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στο σήμερα, η ιστορία ενός οράματος που δεν κατάφερε να ενώσει τον αραβικό κόσμο
Γιατί κάποιοι κάνουν λόγο για «τεράστιο χτύπημα για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ»
«Προσπαθεί να εκτρέψει την προσοχή των Αμερικανών από τα προβλήματα»
Πώς διαβάζει η Ευρώπη τα αποτελέσματα
«Οι Αμερικανοί πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή των αναλογικών αντιποίνων παρήλθε», προειδοποίησε ο Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ
Αεροσκάφος cargo της Amazon βγήκε εκτός διαδρόμου και συγκρούστηκε με οχήματα
Από τη ματωμένη Ουκρανία πηγαίνουμε στην αμήχανη Γερμανία, από ένα οργισμένο ηφαίστειο στη Βενετία, και από το πρώτο foldable iPhone στο GPT-6 Astra και σε μια σημαντική καρδιολογική χρήση τής ΑΙ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.