Κοσμος

Στάζει το Βρετανικό Μουσείο - Διαρροή δίπλα στα μάρμαρα του Παρθενώνα (video)

Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι τα γλυπτά δεν έχουν υποστεί ζημιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
μάρμαρα μουσείου Λονδίνου

Διαρροή από την οροφή κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ μέσα στο Βρετανικό Μουσείο, στην αίθουσα όπου φιλοξενούνται τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Από την πλευρά τους οι υπέυθυνποι του Μουσείου αναφέρουν ότι τα γλυπτά δεν έχουν υποστεί καμία ζημιά ωστόσο οι εικόνες εγείρουν ερωτήματα.

Η διαρροή στην αίθουσα Duveen προκλήθηκε μετά από έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο και όπως φαίνεται και στα πλάνα, οι σταγόνες πέφτουν δίπλα από τον κορμό της Ίριδος, τμήμα του δυτικού αετώματος του Παρθενώνα. 

Μάλιστα σήμερα το πρωί, οι αρμόδιοι του Βρετανικού Μουσείου τοποθέτησαν απορροφητικά χαρτιά και πλαστικές πινακίδες, που προειδοποιούν για την ολισθηρότητα του πατώματος.

Σε γραπτή δήλωσή τους αναφέρουν ότι «υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ έντονης βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στην αίθουσα του Μουσείου.

Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί. Η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ