- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Brexit: Νέα σενάρια για αναβολή της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων
Τι μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ
Πληθαίνουν οι αναφορές ότι η Τερέζα Μέι θα μεταθέσει τελικά την κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit στη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη.
Όπως μετέδωσαν βρετανικά ΜΜΕ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα προβεί σε επίσημη ανακοίνωση στις 17.30 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος. Δηλώσεις αναμένονται και από την επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων Αντρεα Λίντσομ για το θέμα αυτό.
Εκπρόσωπος της Μέι, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η ψηφοφορία θα γίνει σύμφωνα με τον προγραμματισμό και πως η πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να ανοίξει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, καθώς υπάρχει συμφωνία για τους όρους αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από τη μεριά της η Κομισιόν, μέσω εκπροσώπου της, ανέφερε ότι «έχουμε μια συμφωνία στο τραπέζι και αυτή η συμφωνία είναι η καλύτερη και η μόνη πιθανή» αποκλείοντας παράλληλα μια επαναδιαπραγμάτευση.
«Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια» δήλωσε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο επκεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή με τη Μέι.
Είχε προηγηθεί το πρωί της Δευτέρας η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη δυνατότητα να αλλάξει γνώμη για το Brexit, ανακαλώντας μονομερώς την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Ε.Ε. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που θα αποφασίσει κάτι τέτοιο μπορεί να το κάνει χωρίς να συμβουλευτεί τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη.
Όπως σημειώνεται στο κείμενο της απόφασης «η δυνατότητα αυτή υπάρχει εφόσον η συμφωνία αποχώρησης ανάμεσα στην Ε.Ε. και το εκάστοτε κράτος-μέλος δεν έχει τεθεί σε ισχύ, ή αν δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία αυτή σε διάστημα δύο ετών από την ημερομηνία που το κράτος-μέλος θα ενημερώσει για την πρόθεσή του να αποχωρήσει, και εάν μια οποιαδήποτε πιθανή παράταση δεν έχει λήξει».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
«Στοπ» στις πωλήσεις των βιβλίων της στο Ην. Βασίλειο εξαιτίας της στήριξής της στην οργάνωση Palestine Action
Φόβοι για νέα άγρια επεισόδια και λεηλασίες σε καταστήματα
Ο Αμερικανός ηθοποιός, κωμικός, παραγωγός και σκηνοθέτης έκανε το ντεμπούτο του στην εκπομπή το 1999
Έντονη κινητικότητα στο παρασκήνιο για το ουκρανικό
Πώς βλέπουν την ασφάλεια η ισραηλινή δεξιά και η ισραηλινή κεντροαριστερά
Για να επιβληθούν οι νέοι κανόνες, χρειάζεται το αίσθημα της συλλογικής ανασφάλειας να είναι κυρίαρχο και αναμφισβήτητο
Το πετρελαιοφόρο θα μεταφέρει 40.000 μετρικούς τόνους ντίζελ, ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον φορτία
«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν»
Πώς αποκαλύφθηκε η απίστευτη απάτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.