- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Brexit: Το σχέδιο της Μέι πέθανε, λένε βρετανοί υπουργοί - Ψάχνουν εναλλακτικές
Κάποιοι σκέφτονται και ένα δεύτερο δημοψήφισμα
Οι περισσότεροι από τους κορυφαίους υπουργούς στην κυβέρνηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι θεωρούν ότι το σχέδιό της για το Brexit πέθανε και συζητούν διαφορετικές επιλογές μεταξύ των οποίων ένα δεύτερο δημοψήφισμα, γράφει η εφημερίδα The Times.
Η Μέι, η οποία δήλωσε χθες Παρασκευή ότι ελπίζει να λάβει περαιτέρω διαβεβαιώσεις για το σχέδιό της από τους ηγέτες της ΕΕ παρά το άκαρπο ταξίδι της στις Βρυξέλλες, είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει αντικρουόμενα αιτήματα από τους υπουργούς της την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Μια ομάδα υπουργών, μεταξύ των οποίων ο Άμπερ Ραντ, ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, και ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, τείνουν διστακτικά προς την υποστήριξη ενός δεύτερου δημοψηφίσματος αν εξαντληθούν όλες οι άλλες επιλογές, αναφέρει.
Μια άλλη ομάδα, στην οποία ανήκουν ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ και ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ, αντιτίθεται στην ιδέα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, με τον Γκόουβ να τάσσεται υπέρ μιας στενότερης, νορβηγικού τύπου σχέση με την ΕΕ μετά το Brexit.
Άλλοι υπουργοί, στους οποίους περιλαμβάνεται ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ προτίθενται να ρισκάρουν μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Στο σχέδιο της Μέι, το οποίο συμφωνήθηκε με τους ηγέτες της ΕΕ τον περασμένο μήνα, αντιτίθενται πολλοί βουλευτές στο Συντηρητικό της Κόμμα, οι οποίοι φοβούνται ότι με αυτό η Βρετανία θα παραμείνει εγκλωβισμένη στην τροχιά της ΕΕ. Η Μέι έχει δηλώσει ότι αν απορριφθεί η συμφωνία της με την ΕΕ για το Brexit οι εναλλακτικές που υπάρχουν είναι ή να αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς μια συμφωνία που θα απάλυνε το οικονομικό σοκ ή να μην αποχωρήσει καθόλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.