- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Λαέρτης Βασιλείου: «Να είναι έτοιμοι οι Αλβανοί να χύσουν αίμα για την εθνική ένωση»
Η νέα προκλητική δήλωση του ηθοποιού σε εκπομπή για την κατάσταση στο Κόσοβο
Σε νέα δήλωση που προκαλεί συζητήσεις προχώρησε ο Λαέρτης Βασιλείου, ο ηθοποιός που είχε βρεθεί στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής για τα όσα είχε πει αναφορικά με την υπόθεση Κατσίφα (σ.σ. σοβινιστές και φασίστες όσοι πήγαν στην κηδεία του 33χρονου ομογενή).
Προσκεκλημένος στην εκπομπή «360 μοίρες» του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού Ora News υποστήριξε ότι «οι Αλβανοί πρέπει να είναι έτοιμοι να χύσουν το αίμα τους για την εθνική ένωση». Το θέμα της εκπομπής αφορούσε την ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο.
Μάλιστα, ο κ. Βασιλείου κάλεσε τους Αλβανούς να στηρίξουν «ανθρώπους που διέπονται από το ιδεώδες της εθνικής ένωσης».
Ο επίμαχος διάλογος όπως δημοσιεύτηκε στο himara.gr:
Λαέρτης Βασιλείου: Εγώ νομίζω πως σήμερα, περισσότερο από άλλοτε, είναι ιστορική στιγμή. Η εθνική ένωση είναι μία ανάγκη που μένει στάσιμη για πάνω από έναν αιώνα. Είναι ο καιρός ώστε οι Αλβανοί να το συνειδητοποιήσουν. Εάν θέλουμε την ένωση με το Κόσοβο, τότε ας ακολουθήσουμε ανθρώπους που διέπονται από αυτό το ιδεώδες. Ας τους παρέχουμε τη στήριξη μας.
Δημοσιογράφος: Θα ήσουν σύμφωνος να πληρώνουμε έναν οικονομικό φόρο για την ένωση;
Λαέρτης Βασιλείου: Εγώ δεν πιστεύω πως πρέπει να καταβάλλεται φόρος. Κάθε νίκη επιτυγχάνεται με αίμα. Ο φόρος είναι πολύ λίγος. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χύσουμε αίμα, αν είναι αναγκαίο για αυτήν την εθνική ένωση. Ο φόρος είναι πολύ λίγος.
Γεννημένος στην Αλβανία από Έλληνα πατέρα και Αλβανή μητέρα, ο κ. Βασιλείου έχει κάνει καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και την Αλβανία. Παρά τα αρνητικά σχόλια που προκάλεσαν οι αρχικές του δηλώσεις για την υπόθεση Κατσίφα, προέβη σε νέα τοποθέτηση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως η αλβανική αστυνομία ενήργησε σωστά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
«Ντροπή σου που υποστηρίζεις τα τρομοκρατικά τέρατα της Χαμάς»
Η αποκατάσταση των ενεργειακών σχέσεων με τη Ρωσία αποτελεί μία από τις βασικές πολιτικές του προτεραιότητες
Η συζήτηση γύρω από τη νέα διοργάνωση είναι αναπόφευκτα συνδεδεμένη με όσα συνέβησαν το 2022
Πώς ήρθαν στην επιφάνεια τα μυστικά της επικοινωνίας των φαλαινών;
Γιατί τα επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι νέοι στην Ιταλία
Έχει οριστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου
Συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η δημοσιογράφος είχε κατηγορήσει στο παρελθόν συνάδελφό της για βιασμό
Το περιστατικό σημειώθηκε σε αίθουσα κατά τη διάρκεια προβολής ταινίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.