- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο υπουργός Εργασίας Ντι Μάιο και το οικογενειακό σκάνδαλο με τους ανασφάλιστους εργάτες
Αποκάλυψη ιδιωτικού καναλιού για τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων
Το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Italia Uno, με σειρά ρεπορτάζ του, υποστηρίζει ότι ο πατέρας του αρχηγού του κινήματος Πέντε Αστέρων και υπουργού Εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο απασχόλησε τέσσερις εργάτες σε οικοδομική εταιρία χωρίς να τους βάλει ένσημα.
Η καταγγελία για ανασφάλιστη εργασία αφορά περίοδο κατά την οποία ο Λουίτζι Ντι Μάιο δεν ήταν συνιδιοκτήτης της συγκεκριμένης εταιρίας, ποσοστό της οποίας του μεταβιβάστηκε το 2013, όταν ήταν ήδη βουλευτής.
Παράλληλα, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, ο οποίος όταν ήταν 22 ετών εργάσθηκε για μικρή χρονική περίοδο στην οικογενειακή αυτή εταιρία, δηλώνει ότι ήταν πάντα ασφαλισμένος και προσκόμισε τις σχετικές αποδείξεις.
Μέρος του Τύπου όμως διερωτάται αν είναι δυνατόν ο σημερινός υπουργός Εργασίας να μην γνώριζε τίποτα για τις πρακτικές της εταιρίας του πατέρα του, ενώ θα πρέπει να εξακριβωθεί και αν κάποιες αποθήκες που χρησιμοποιήθηκαν είναι αυθαίρετες ή είχαν δηλωθεί κανονικά. Μέρος της σχετικής γεωργικής έκτασης, όπως γράφει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, κατασχέθηκε σήμερα το πρωί από την Aστυφυλακή της περιφέρειας της Καμπανίας.
Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, στο μεταξύ, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή της Ρώμης, με την οποία ζητά να συζητηθεί αναλυτικά η όλη υπόθεση στο κοινοβούλιο.
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα Corriere della Sera, θα πρέπει να διαπιστωθεί αν οι αποκαλύψεις αυτές πλήττουν καίρια το προφίλ του αρχηγού των Πέντε Αστέρων ή αν όντως θα επιβεβαιωθεί ότι δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη, ούτε άμεση ούτε έμμεση, για τυχόν καταδικαστέες συμπεριφορές του πατέρα του.
Προς το παρόν, ο γραμματέας της Λέγκα, υπουργός Εσωτερικών και κυβερνητικός εταίρος των Πέντε Αστέρων Ματέο Σαλβίνι περιορίζεται στο να δηλώσει πως «είναι πάντα λανθασμένο να γίνεται αναφορά, με υστεροβουλία, σε υποθέσεις της ιδιωτικής ζωής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.