- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: «Δεν είμαι χαρούμενος με την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας» (video)
Προβληματισμός στις ΗΠΑ μετά το «θερμό επεισόδιο» ανοικτά της Κριμαίας
Τον προβληματισμό του για την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο ανέφερε ότι δεν είναι καθόλου χαρούμενος με όσα εκτυλίχθηκαν μία ημέρα νωρίτερα ανοικτά της Κριμαίας, όπου Ρώσοι στρατιωτικοί προχώρησαν στην κατάληψη τριών ουκρανικών πλοίων και στη σύλληψη των πληρωμάτων τους.
«Δεν είναι καλό. Δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι με αυτό» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με Ευρωπαίους ηγέτες για την αποκλιμάκωση της έντασης.
Πομπέο: Επικίνδυνη κλιμάκωση
Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έκανε λόγο για «επικίνδυνη κλιμάκωση» και «παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου».
Αναφερόμενος στο περιστατικό που οδήγησε τη Μόσχα να κλείσει για αρκετές ώρες τον πορθμό Κερτς, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, καλώντας τη Ρωσία να επιστρέψει τα ουκρανικά πλοία και να απελευθερώσει τα πληρώματά τους. Η τοποθέτηση Πομπέο έρχεται λίγη ώρα μετά την κίνηση του Κοινοβουλίου στην Ουκρανία να εγκρίνει την επιβολή στρατιωτικού νόμου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση για τις ενέργειες της Μόσχας. Από τη μεριά της η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι κατήγγειλε την «παράνομη» -όπως τη χαρακτήρισε- ενέργεια της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η συμπεριφορά καθιστά «αδύνατη» μια «φυσιολογική σχέση» μεταξύ Ουάσιγκτον - Μόσχας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.