- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε πως θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη (28/11) αλλά είπε πως το διάταγμά του δεν περιλαμβάνει περιορισμούς στα δικαιώματα των πολιτών ούτε ακύρωση των εκλογών που προγραμματίζεται να διεξαχθούν το 2019.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, οι Ουκρανοί βουλευτές ενέκριναν την πρόταση του προέδρου ενώ ψήφισαν και για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 31 Μαρτίου.
Η ψηφοφορία ήρθε έπειτα από τη σύλληψη τριών Ουκρανικών πλοίων από την Ρωσία την Κυριακή.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου δεν έχει καμία επιρροή στη συνεργασία του Ταμείου με την Ουκρανία.
Νωρίτερα, ο Ποροσένκο, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα νωρίτερα σήμερα, δήλωσε πως θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη (28/11) αλλά είπε πως το διάταγμά του δεν περιλαμβάνει περιορισμούς στα δικαιώματα των πολιτών ούτε ακύρωση των εκλογών που προγραμματίζεται να διεξαχθούν το 2019.
Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, πρότεινε στο κοινοβούλιο την επιβολή στρατιωτικού νόμου για 30 ημέρες αντί για 60 ημέρες που είχε προβλέψει αρχικά το συμβούλιο ασφαλείας του Ουκρανού προέδρου.
«Εκπλήρωσα το συνταγματικό καθήκον μου και πριν από μερικές ώρες, με το διάταγμά μου, επέβαλα στρατιωτικό νόμο σε όλη την Ουκρανία από τις 9.00 π.μ. της 28ης Νοεμβρίου», είπε.
Ο Ουκρανός πρόεδρος καταδίκασε τη σύλληψη από τη Ρωσία την Κυριακή τριών πλοίων του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού ανοικτά της Κριμαίας, εκτιμώντας πως πρόκειται για ένα «νέο στάδιο της επίθεσης» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
«Επιτιθέμενη σε ουκρανικά στρατιωτικά πλοία, εξαπέλυσε ένα νέο στάδιο στην επίθεσή της», είπε ο Ποροσένκο, καταγγέλλοντας την «ανοικτή και αλαζονική συμμετοχή ρωσικών τακτικών στρατευμάτων» στην «επίθεση» αυτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Ανησυχίες για τους όρους που περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης
«Αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις. Το μόνο που υπάρχει για εμάς είναι η επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη
Kαθοριστική στιγμή φαίνεται ότι ήταν ο θάνατος του Λίο Ραντβίνσκι τον Μάρτιο του 2026
Προβληματισμός σχετικά με το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να τηρήσουν το μνημόνιο κατανόησης
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης
Έγγραφο τριών σελίδων και 14 παραγράφων
Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στις τηγανητές πατάτες
O εφοδιασμός με καύσιμα «συνεχίζονται κανονικά», απαντάει η Μόσχα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.